Trygg Ehandel
0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

Swipe to the left

Bryggkurs på Zinken

By Felicia Mix 13 februari 2019 55 Visningar Inga kommentarer

Vill du lära dig grunderna i att brygga öl hemma så är detta kursen för dig!

Under kursen får du lära dig grunderna i helmaltsbryggning. Vi brygger på ett automatiserat bryggverk men kunskapen kan lätt översättas till flera olika bryggtekniker. Grundkursen innehåller en rad moment av såväl teoretisk som praktisk natur. Kursdeltagarna får själva vara med praktiskt och bekanta sig med de olika stegen som ingår vid framställning av helmaltsöl. Under kursdagen bryggs ett gemensamt öl.

BRYGG DIN FÖRSTA SURÖL – SNABBSURNING

By Claes 18 januari 2019 367 Visningar Inga kommentarer

Det trendigaste i ölenvärlden, efter IPA förstås, är ju suröl. Har du missat det? Då har du nog bott under en sten de senaste åren. Inget ont om att bo i stenhus.

Vad är då snabbsurning och hur skiljer det sig från, eh, långsam surning? Jo, en snabbsurad öl, även kallad Kettle Sour, är en öl som suras med hjälp av laktobaciller. Oftast med en ren kultur och under några dygn innan jästen tillsätts. Dessa laktobacillstammar är ofta väldigt känsliga för humle, så därför använder man sällan särskilt mycket humle i en sådan öl.

Mest av allt är det vatten

By Felicia 11 januari 2019 201 Visningar Inga kommentarer

Mest av allt så består ölen av vatten. Kanske den minst omtalade av ingredienser men trots det den största komponenten. För vattnets kvalitet, hårdhet och mineralsammansättning spelar stor roll för slutresultatet av din bryggning. Vattnets olikheter runt om i världen har gjort stor skillnad för olika ölstilars uppkomst och med dagen moderna samhälle kan vi enkelt bygga ett vatten som härmar kända bryggvatten eller helt enkelt optimeras för ölstilen du brygger.

Vi fick en fråga om Hink i Hink

By Jonas Andersson 21 december 2018 537 Visningar Inga kommentarer

Det finns många sätt att brygga öl på och eftersom julen står för dörren tänkte vi nörda ner oss i metoden hink i hink. Kanske har du lite tid under julledigheten att sätta igång ett nytt kok. Då passar det bra med hink-i-hink-metoden.Här är en lista på vad som behövs vid bryggning av 20L öl med metoden hink i hink utöver vad som kommer med i receptet.


▪ Stor gryta gärna 25+ liter

▪ Spis med stor häll

▪ 3st Jäshinkar 30L

▪ 2st tappkranar

▪ Jäsrör

▪ Slev till jäshink

▪ Mätrör 100ml

▪ Jäsningsmätare

▪ Rengöringsmedel

▪ Desinficeringsmedel

▪ Kylspiral

▪ Protafloc

▪ Termometer

▪ 1L mätkanna

▪ Kastrull eller annat att värma ca 15 liter vatten i till lakningen

▪ Saftsil med ställning

▪ Silikonslang 1m

▪ Flaskfyllare

▪ Liggunderlag

▪ Carbonation drops (sockertabletter)

Svårt att välja?

By Felicia Mix 20 december 2018 145 Visningar Inga kommentarer

Midvinternattens köld är hård,

Granens gnistra och glimma

Alla väntar på tomtens klapp

Snart kommer paketets timma.

Månen vandrar sin tysta ban,

Klappen ligger och väntar under er gran

Den bästa presenter är när du själv väljer saken

Ett presentkort från PGW gör att tomten slipper va vaken

De optimala paketen till Julklappsleken

By Felicia Mix 14 december 2018 364 Visningar Inga kommentarer

I vår familj så har vi så smått gått ifrån den traditionella julklappsutdelningen för att istället leka julklappsleken. Leken går ut på att samtliga deltagare köper ett, eller flera, paket för en bestämd summa som läggs i högen på bordet. Tärningar slås och den som slår en sexa får ta ett paket. När samtliga paket är ute så är det dags att ställa klockan och spela om paketen. Den som slår en sexa får stjäla ett paket från någon annan och här visar släkten oftast sina rätta ansikten.

Här har jag samlat mina tio favoriter som bör finnas med i julklappsleken. Klappar värda att slåss för!

Klappar till den snälla Hembryggaren

By Felicia Mix 14 december 2018 250 Visningar Inga kommentarer

Julafton nalkas och kanske hör du till den skaran som slagit in samtliga klappar för länge sen. Kanske är du precis som jag snart färdig för att påbörja julklappsinköpen. Oavsett så tänker jag mig att en liten guide till vad hembryggaren vill hitta under granen kan vara på sin plats. Så, without further ado, här kommer mina bästa julklappstips. Komplett med lagom usla rim!

Steg för steg - Hur du gör Öl

By Claes 7 december 2018 562 Visningar Inga kommentarer

När jag själv för nybörjare så önskade jag att det fanns en guide som denna ute på nätet. Nu, flera år senare så tänker jag att jag ska göra det lite lättare för andra nybörjare. Med det sagt, här är min nybörjarguide.

A till Ö(L)

By Felicia Mix 3 december 2018 516 Visningar Inga kommentarer

Det finns säkert hundra olika drycker att brygga och lika många tillvägagångssätt. Jag kommer idag att fokusera på bryggning för nybörjaren. Jag vill slå ett slag för att faktiskt försöka sig på (nästan) helmaltsbryggning även som nybörjare, även om det kan verka läskigt!

Det finns såklart genvägar för dig som vill brygga med extrakt men det går vi igenom en annan dag. Det vi kikar på idag är etraktbryggning med ett Nybörjarkit. På så vis kan du brygga själv, från grunden, utan en massa jobb. Du köper alltså ett paket som innehåller all utrustning OCH alla råvaror. Perfekt för att komma igång (och fastna i hembryggarträsket).

​Att Göra Sig En Bitter

By Claes 23 november 2018 1531 Visningar Inga kommentarer

På senaste tiden har jag snöat in på Ordinary Bitter, som är den där klassiska brittiska bittern som du tänker på när du tänker bitter. ”Varför?”, frågar du. Jag svarar ärligt, ”jag har ingen aning, men gott är det!”


Vad är då en Ordinary Bitter? Svenska Hembryggareföreningen definerar den så här:
”Denna Bitter är den vanligaste av de traditionella Ale-typerna på brittiska pubar. Den uppstod på 1920-talet i England. De är ofta till sin fördel färska, gärna som Real Ale. Ordinary Bitter, som ofta kallas bara Bitter, är en mycket lättdrucken öl. Den har en låg kolsyrenivå och en tydlig humlekaraktär. Humlekaraktären ska vara medium till hög och vara av brittisk örtigt/kryddig karaktär. Ett litet knäckigt maltinslag bör balansera humlesmaken. Bör vara fruktig på låg nivå. Diacetyl får förekomma på mycket låg nivå. Humlebeskan ska vara medium till hög.”