Swipe to the left

Böcker för hängmattan

By Felicia Mix 31 maj 2019 146 Visningar Inga kommentarer

Kanske räknar du också ner dagarna inför sommarens lata dagar och semestern. Kanske har du storslagna planer i form av bryggning och grillning i trädgården. Kanske tänker du att sommaren bäst spenderas i en hängmatta tillsammans med en god bok. Oavsett om du planerar projekt eller vila så är här våra bästa tips för sommarens litterära avkoppling.

Tappa om på flaska

By Felicia Mix 17 maj 2019 325 Visningar Inga kommentarer

Har du funderat på hur du går tillväga för att tappa upp på flaskan så kommer här ett förslag.

Vattenbehandling för nybörjare och vidare

By Jonas Andersson 10 maj 2019 146 Visningar Inga kommentarer

Jag vill bara börja med att säga att vet du inte vilken vattenprofil du har så är det svårt att förutse var du hamnar med vattenbehandling. Börja därför alltid med att ta reda på vart du står så du kan ta rätt steg mot dit du vill!

Salter och mineraler finns i allt dricksvatten endast ett fåtal av dessa påverkar oss inom ölbryggning. Främst när man vill ta sitt ölbryggande från bra till bättre. Mängden salter mäts oftast i PPM (parts per million) och mg/l. För att få veta vilket vatten just du har så är en bra regel att kontakta sin kommunala vattenleverantör och be om den senaste vattenanalysen. Har du egen brunn så går det att beställa provrör från firmor och få det analyserat. Detta kostar dock en slant.

25 vanliga misstag hembryggaren gör

By Felicia Mix 3 maj 2019 526 Visningar Inga kommentarer

Att göra misstag, särskilt inom något som du tycker om är ingen rolig historia. Och precis som vilken lång och komplicerad process som helst så finns det säkert 100 olika sätt att förstöra en underbar batch med öl.

Som tur är så är det lätt att lära sig av sina misstag och att vara dålig på något är helt enkelt bara en bra väg till att bra riktigt bra på det.

Bäst är såklart att undvika en del misstag från första början. Om du vet hur du kan undvika vanliga misstag så kan du spara tid, pengar och huvudvärk i jakten på den perfekta brygden.

Här kommer de 25 vanligaste misstagen!

Att Kolsyresätta

By Jonas Andersson 26 april 2019 426 Visningar Inga kommentarer

Ölbryggning handlar uteslutande om doft och smak. I det sista steget i bryggprocessen som kan påverka smaken är kolsyresättningen. Kolsyra stimulerar nerver i munnen. Dessa nerver kan känna värme och kyla men även retande ämnen som tex alkohol och chilipeppar. Öl med hög kolsyrehalt kan få en så kallad ”CO2-bränna”. Kolsyra påverkar även ölets smak genom att bära flyktiga aromer ut ur ölen vilket gör att dess ämnen lättare kan kännas med näsan. Förutom att vara en smak, och doftbärare har kolsyra även en dramatisk påverkan på ölets skum och den krämiga känslan i munnen som vi förknippar med ett bra skum.

Hop Spider

By Felicia Mix 19 april 2019 232 Visningar Inga kommentarer

Hur mycket tid skulle du vilja spendera vid diskbänken, försöka få ur alla humerester? Om ditt svar är "ingen alls" så har du tur. En Hop Spider ger dig möjligheten att tillsätta din humle i koket utan att hela systemet proppar upp (eller igen). Kanske viktigast om du brygger i bryggverk, -en lyx om du kokar i vanlig kastrull.

De flesta Hop Spiders är ett filter i metall som du hänger upp på sidan.

Svenska Mästerskapen i Hembryggning 2019

By Felicia Mix 5 april 2019 269 Visningar Inga kommentarer

Välkommen till SM i hembryggd öl 13:e april 2019

Det 31:a svenska mästerskapet i hembryggd öl hålls lördagen den 13:e april i Solnahallen, Stockholm och det är SHBF och dess ideella krafter som står bakom arrangemanget.

PGW är stolta sponsorer och kommer att sponsra med samanlagt 11 presentkort av ett totalt värde av 12 000 SEK!

Läs mer på shbf.se

Om du vill vara med och tävla om entrébiljetter VIP till SM så kan ni vara med och tävla om två biljetter på vår Facebook eller Instagram

Rengöring

By Felicia Mix 15 mars 2019 465 Visningar Inga kommentarer

Att rengöra och sterilisera sin utrustning och tillbehör inför bryggning och jäsning är kanske en självklarhet för många. Hur och med vilka hjälpmedel är kanske en svårare fråga. Här skriver vi om hur du kan tänka.

Att välja Bryggverk

By Jonas 28 februari 2019 1257 Visningar Inga kommentarer

Okej, du har kommit så pass långt att du har bestämt dig för att köpa ett Bryggverk. Men, vilket ska du välja? Här reder vi ut olikheterna mellan tre olika Bryggverk.

Bryggkurs på Zinken

By Felicia Mix 13 februari 2019 780 Visningar Inga kommentarer

Vill du lära dig grunderna i att brygga öl hemma så är detta kursen för dig!

Under kursen får du lära dig grunderna i helmaltsbryggning. Vi brygger på ett automatiserat bryggverk men kunskapen kan lätt översättas till flera olika bryggtekniker. Grundkursen innehåller en rad moment av såväl teoretisk som praktisk natur. Kursdeltagarna får själva vara med praktiskt och bekanta sig med de olika stegen som ingår vid framställning av helmaltsöl. Under kursdagen bryggs ett gemensamt öl.