Swipe to the left

Hop Spider

By Felicia 19 april 2019 3344 Visningar Inga kommentarer

Hur mycket tid skulle du vilja spendera vid diskbänken, försöka få ur alla humerester? Om ditt svar är "ingen alls" så har du tur. En Hop Spider ger dig möjligheten att tillsätta din humle i koket utan att hela systemet proppar upp (eller igen). Kanske viktigast om du brygger i bryggverk, -en lyx om du kokar i vanlig kastrull.

De flesta Hop Spiders är ett filter i metall som du hänger upp på sidan.

Svenska Mästerskapen i Hembryggning 2019

By Felicia 5 april 2019 1434 Visningar Inga kommentarer

Välkommen till SM i hembryggd öl 13:e april 2019

Det 31:a svenska mästerskapet i hembryggd öl hålls lördagen den 13:e april i Solnahallen, Stockholm och det är SHBF och dess ideella krafter som står bakom arrangemanget.

PGW är stolta sponsorer och kommer att sponsra med samanlagt 11 presentkort av ett totalt värde av 12 000 SEK!

Läs mer på shbf.se

Om du vill vara med och tävla om entrébiljetter VIP till SM så kan ni vara med och tävla om två biljetter på vår Facebook eller Instagram

Rengöring

By Felicia 15 mars 2019 4650 Visningar Inga kommentarer

Att rengöra och sterilisera sin utrustning och tillbehör inför bryggning och jäsning är kanske en självklarhet för många. Hur och med vilka hjälpmedel är kanske en svårare fråga. Här skriver vi om hur du kan tänka.

Att välja Bryggverk

By Jonas 28 februari 2019 22031 Visningar Inga kommentarer

Okej, du har kommit så pass långt att du har bestämt dig för att köpa ett Bryggverk. Men, vilket ska du välja? Här reder vi ut olikheterna mellan tre olika Bryggverk.

Bryggkurs på Zinken

By Felicia 13 februari 2019 4610 Visningar Inga kommentarer

Vill du lära dig grunderna i att brygga öl hemma så är detta kursen för dig!

Under kursen får du lära dig grunderna i helmaltsbryggning. Vi brygger på ett automatiserat bryggverk men kunskapen kan lätt översättas till flera olika bryggtekniker. Grundkursen innehåller en rad moment av såväl teoretisk som praktisk natur. Kursdeltagarna får själva vara med praktiskt och bekanta sig med de olika stegen som ingår vid framställning av helmaltsöl. Under kursdagen bryggs ett gemensamt öl.

BRYGG DIN FÖRSTA SURÖL – SNABBSURNING

By Claes 18 januari 2019 19109 Visningar Inga kommentarer

Det trendigaste i ölenvärlden, efter IPA förstås, är ju suröl. Har du missat det? Då har du nog bott under en sten de senaste åren. Inget ont om att bo i stenhus.

Vad är då snabbsurning och hur skiljer det sig från, eh, långsam surning? Jo, en snabbsurad öl, även kallad Kettle Sour, är en öl som suras med hjälp av laktobaciller. Oftast med en ren kultur och under några dygn innan jästen tillsätts. Dessa laktobacillstammar är ofta väldigt känsliga för humle, så därför använder man sällan särskilt mycket humle i en sådan öl.

Mest av allt är det vatten

By Felicia 11 januari 2019 4007 Visningar Inga kommentarer

Mest av allt så består ölen av vatten. Kanske den minst omtalade av ingredienser men trots det den största komponenten. För vattnets kvalitet, hårdhet och mineralsammansättning spelar stor roll för slutresultatet av din bryggning. Vattnets olikheter runt om i världen har gjort stor skillnad för olika ölstilars uppkomst och med dagen moderna samhälle kan vi enkelt bygga ett vatten som härmar kända bryggvatten eller helt enkelt optimeras för ölstilen du brygger.

Vi fick en fråga om Hink i Hink

By Jonas Andersson 21 december 2018 5603 Visningar Inga kommentarer

Det finns många sätt att brygga öl på och eftersom julen står för dörren tänkte vi nörda ner oss i metoden hink i hink. Kanske har du lite tid under julledigheten att sätta igång ett nytt kok. Då passar det bra med hink-i-hink-metoden.Här är en lista på vad som behövs vid bryggning av 20L öl med metoden hink i hink utöver vad som kommer med i receptet.


▪ Stor gryta gärna 25+ liter

▪ Spis med stor häll

▪ 3st Jäshinkar 30L

▪ 2st tappkranar

▪ Jäsrör

▪ Slev till jäshink

▪ Mätrör 100ml

▪ Jäsningsmätare

▪ Rengöringsmedel

▪ Desinficeringsmedel

▪ Kylspiral

▪ Protafloc

▪ Termometer

▪ 1L mätkanna

▪ Kastrull eller annat att värma ca 15 liter vatten i till lakningen

▪ Saftsil med ställning

▪ Silikonslang 1m

▪ Flaskfyllare

▪ Liggunderlag

▪ Carbonation drops (sockertabletter)

Svårt att välja?

By Felicia 20 december 2018 1449 Visningar Inga kommentarer

Midvinternattens köld är hård,

Granens gnistra och glimma

Alla väntar på tomtens klapp

Snart kommer paketets timma.

Månen vandrar sin tysta ban,

Klappen ligger och väntar under er gran

Den bästa presenter är när du själv väljer saken

Ett presentkort från PGW gör att tomten slipper va vaken

De optimala paketen till Julklappsleken

By Felicia 14 december 2018 2405 Visningar Inga kommentarer

I vår familj så har vi så smått gått ifrån den traditionella julklappsutdelningen för att istället leka julklappsleken. Leken går ut på att samtliga deltagare köper ett, eller flera, paket för en bestämd summa som läggs i högen på bordet. Tärningar slås och den som slår en sexa får ta ett paket. När samtliga paket är ute så är det dags att ställa klockan och spela om paketen. Den som slår en sexa får stjäla ett paket från någon annan och här visar släkten oftast sina rätta ansikten.

Här har jag samlat mina tio favoriter som bör finnas med i julklappsleken. Klappar värda att slåss för!