0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

X

Swipe to the left

april 2019

Att Kolsyresätta

By Jonas Andersson 26 april 2019 19943 Visningar Inga kommentarer

Ölbryggning handlar uteslutande om doft och smak. I det sista steget i bryggprocessen som kan påverka smaken är kolsyresättningen. Kolsyra stimulerar nerver i munnen. Dessa nerver kan känna värme och kyla men även retande ämnen som tex alkohol och chilipeppar. Öl med hög kolsyrehalt kan få en så kallad ”CO2-bränna”. Kolsyra påverkar även ölets smak genom att bära flyktiga aromer ut ur ölen vilket gör att dess ämnen lättare kan kännas med näsan. Förutom att vara en smak, och doftbärare har kolsyra även en dramatisk påverkan på ölets skum och den krämiga känslan i munnen som vi förknippar med ett bra skum.

Hop Spider

By Felicia 19 april 2019 4239 Visningar Inga kommentarer

Hur mycket tid skulle du vilja spendera vid diskbänken, försöka få ur alla humerester? Om ditt svar är "ingen alls" så har du tur. En Hop Spider ger dig möjligheten att tillsätta din humle i koket utan att hela systemet proppar upp (eller igen). Kanske viktigast om du brygger i bryggverk, -en lyx om du kokar i vanlig kastrull.

De flesta Hop Spiders är ett filter i metall som du hänger upp på sidan.

Svenska Mästerskapen i Hembryggning 2019

By Felicia 5 april 2019 1638 Visningar Inga kommentarer

Välkommen till SM i hembryggd öl 13:e april 2019

Det 31:a svenska mästerskapet i hembryggd öl hålls lördagen den 13:e april i Solnahallen, Stockholm och det är SHBF och dess ideella krafter som står bakom arrangemanget.

PGW är stolta sponsorer och kommer att sponsra med samanlagt 11 presentkort av ett totalt värde av 12 000 SEK!

Läs mer på shbf.se

Om du vill vara med och tävla om entrébiljetter VIP till SM så kan ni vara med och tävla om två biljetter på vår Facebook eller Instagram