0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

X

Swipe to the left

maj 2019

Böcker för hängmattan

By Felicia 31 maj 2019 1342 Visningar Inga kommentarer

Kanske räknar du också ner dagarna inför sommarens lata dagar och semestern. Kanske har du storslagna planer i form av bryggning och grillning i trädgården. Kanske tänker du att sommaren bäst spenderas i en hängmatta tillsammans med en god bok. Oavsett om du planerar projekt eller vila så är här våra bästa tips för sommarens litterära avkoppling.

Tappa om på flaska

By Felicia 17 maj 2019 8008 Visningar Inga kommentarer

Har du funderat på hur du går tillväga för att tappa upp på flaskan så kommer här ett förslag.

Vattenbehandling för nybörjare och vidare

By Jonas Andersson 10 maj 2019 17055 Visningar Inga kommentarer

Jag vill bara börja med att säga att vet du inte vilken vattenprofil du har så är det svårt att förutse var du hamnar med vattenbehandling. Börja därför alltid med att ta reda på vart du står så du kan ta rätt steg mot dit du vill!

Salter och mineraler finns i allt dricksvatten endast ett fåtal av dessa påverkar oss inom ölbryggning. Främst när man vill ta sitt ölbryggande från bra till bättre. Mängden salter mäts oftast i PPM (parts per million) och mg/l. För att få veta vilket vatten just du har så är en bra regel att kontakta sin kommunala vattenleverantör och be om den senaste vattenanalysen. Har du egen brunn så går det att beställa provrör från firmor och få det analyserat. Detta kostar dock en slant.

25 vanliga misstag hembryggaren gör

By Felicia 3 maj 2019 75561 Visningar Inga kommentarer

Att göra misstag, särskilt inom något som du tycker om är ingen rolig historia. Och precis som vilken lång och komplicerad process som helst så finns det säkert 100 olika sätt att förstöra en underbar batch med öl.

Som tur är så är det lätt att lära sig av sina misstag och att vara dålig på något är helt enkelt bara en bra väg till att bra riktigt bra på det.

Bäst är såklart att undvika en del misstag från första början. Om du vet hur du kan undvika vanliga misstag så kan du spara tid, pengar och huvudvärk i jakten på den perfekta brygden.

Här kommer de 25 vanligaste misstagen!