0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

X

Swipe to the left

augusti 2019

Delmäska

By Jonas 23 augusti 2019 3728 Visningar Inga kommentarer

Delmäska eller minimäska, -bryggformen tar sig många ord, men tillvägagångssättet är till större delen lika. Mäska en viss mängd malt samt tillsats av maltextrakt för att få upp alkoholhalten något.

Är din kastrull/bryggutrustning för liten för helmäskning eller vill du testa steget mellan extraktbryggning och helmaltsbryggning, då är detta för dig.

Så hur gör du ett gott helmalts öl med minimalt med utrustning? Det här inlägg baseras på en utveckling av vår populära 4L Nybörjarkit för öl som är ett maltextrakt-öl där du stöper specialmalt för att få mer maltkaraktär. Fördelen med delmäskning är att du är ett steg närmare ett komplett helmaltsöl. Där du har större möjlighet för variation men kan använda samma utrustning som du använder i ditt Nybörjarkit. Har du tillgång till en större kastrull går detta att göra i vilken storlek som helst.

Kombucha!

By Felicia 16 augusti 2019 2406 Visningar Inga kommentarer

Ölbryggning i all ära men ibland så är det kul att testa något nytt. Vad sägs om Kombucha?

Sommarens nyheter

By Felicia 6 augusti 2019 1827 Visningar Inga kommentarer

Sommaren börjar lida mot sitt slut och fruktträden börjar redan nu visa vad de har att erbjuda inför hösten. Om du vill skörda och ta tillvara på det naturen har att erbjuda så finns det flera olika tillvägagångssätt. Här kommer mina personlig favoriter!