Öl

Att brygga öl hemma har aldrig varit lättare

Vi på PGW.se har allt du behöver för att brygga din egen öl hemma själv. Hos oss kan du beställa allt du behöver för att göra din egen öl. Ölsatser för nybörjare, nybörjarkit med helmaltsbryggning eller råvaror för dig som vill brygga efter eget recept.

Allt du behöver för hembryggning av öl finns hos oss!

PGW har ett stort utbud av allt som behövs för hembryggning av öl. Olika sorter av humle, malt, jäst och socker. Annan utrustning som behövs för att brygga öl hemma är enkel. Du behöver en plasttunna för jäsning, en kokplatta och en stor gryta. Hos oss kan du köpa all utrustning du behöver för att komma igång med ditt ölbryggeri hemma.

Så ser du till att ölen du brygger hemma inte blir dålig

Då det finns mobila kokplattor så kan du brygga öl mer eller mindre i vilket rum, lokal eller källare som helst. Även ett badrum fungerar som bryggeri. Ha bara koll på att det inte är för varmt i rummet där jäskörlen står så att ölen inte blir dålig. Det viktigaste är att du inte slarvar med hygienen. Efter möskning, lakning och kokning av vörten kommer ölbryggningens kritiska moment. När du blandar vörten med jästen så måste allt omkring den biten vara sterilt så att ölen inte ska bli dålig.

Brygg öl själv och spara pengar

Det är billigare att brygga öl hemma och för den som har ett stort intresse av öl så kan hembryggning bli en fin hobby. Du som är expert på att brygga egen öl kan ta steget längre och anmäla dig till SM i hembryggd öl som anordnas av Svenska hembryggareföreningen.

Så brygger du egen öl - enkel beskrivning

 1. Först av allt måste du se till att din utrustning är ren.Jästen ska inte ha några bakterier utifrån. Diskmedel elle andra rengöringsmedel med parfym rekommenderas inte då det kan påverka smaken i din fördigbryggda öl.
 2. Steg nummer ett är mäskning av malten. Malt innehåller stärkelse som omvandlas till socker när du mäskar. Blanda ca 3 liter vatten per 1 kg malt. Blandningen ska koka i 67 grader i ca en timma. När det är klart har det bildats en söt vätska som kallas vört.
 3. Skölj vörten sakta för att skölja bort allt socker. Helst i 80 grader. Detta kallas lakning. När lakningen är klar heller du över vörten i kokkärlet.
 4. Koka vörten kraftigt i ca en timma. Använd inte lock så att det illasmakande ämnet DMS ångar bort. Tillsätt humle under tiden. Humlen som läggs till ibörjan av koket ger din öl det betska medan humle som läggs till sent ger din öl arom och smak.
 5. När du har kokat klart är det dags att kyla ner vörten till önskad temperatur. En snabb nerkylning rekommenderas för att minska risken för bildning av bakterier. För ale är det ca 20 grader och för lager ca 10 grader. Se till att allt som kommer i kontakt med ölen från nu är desinficerat.
 6. För över vörten till ett jäskörl och tillsätt jäst. Jästen omvandlar sockret till alkohol och omvandlar vörten till öl.
 7. När jäsningen är klar tappas ölen upp i flaskor och du tillsätter socker för att få kolsyra i ölen. En process som tar ca 2 veckor.

Pgw produkter AB har levereat ölsatser och tillbehör för hembryggare sedan 1991.

Bläddra utifrån
Kategori
 1. Nybörjarkit Öl 4 Liter (11)
 2. Ölsatser (55)
 3. Maltextrakt (10)
 4. Öljäst (39)
 5. Ölkemikalier (20)
 6. Humle (28)
 7. Malt (56)
 8. Bryggverk (15)
Minskande ordning

   

Artiklar 81 till 96 av totalt 460

 1. 4
 2. 5
 3. 6
 4. 7
 5. 8
 • Summit Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Humle Summit Pellets 100 g

  En härlig amerikansk humle med karaktär av citrus, grapefrukt och mandarin. Lämplig för bittergivan eller torrhumling.
  66 kr
 • Packning 2.5-tum Mejerikoppling
  Nedsatt pris!

  Packning 2.5-tum Mejerikoppling

  En packning med storleken 2,5 tum som pasasr till mejerikopplingen i din kolreningsanläggning.
  (2)
  34 kr
 • Polyklar
  Nedsatt pris!

  Polyklar

  Specialklarningsmedel. Används när den vanliga klarningen inte fungerar. Används också för att ta bort brunfärgning av röda viner som oxiderat, och gör dem vackert röda igen. Kan även användas för öl.
  (2)
  16 kr
 • Humle Perle Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Humle Perle Pellets 100 g

  En tysk humlesort med relativt hög alfasyra. Den kom ut på marknaden år 1978 och odlades ursprungligen i Hallertauerregionen, numera odlas den framgångsrikt i USA. Perle kommer ursprungligen från sorten Northern Brewer och har en ren, trevlig arom. Den påminner om Hallertauer Mittelfrüher med lagom bra bitteregenskaper. Den används vanligen till veteöl, lager av icke pilsnertyp och porter. Arom/Smak: Ren, trevlig, aningen kryddig arom med inslag av mint. Alfasyran ligger mellan 5-9,5 %. Kan ersättas med Northern Brewer.
  43 kr
 • Humle Kent Golding Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Humle Kent Golding Pellets 100 g

  Denna humle är odlad i Östra Kent och anses vara den bästa Golding humlen. Golding är den primära engelska humlen och går tillbaka ända till år 1790. Används till beska och även arom samt smak kan med fördel användas till torrhumling i brittiska ale där dess blommiga arom har gett en fin karaktär. Arom/Smak: Blommig, kryddig, jordig, rund, mild och lite söt. Alfasyran ligger mellan 4-7 %. Kan ersättas av Styrian Golding och Fuggle
  (2)
  61 kr
 • Celeia Pellets 100g
  Nedsatt pris!

  Humle Celeia Pellets 100 g

  En relativt ny europeisk humlesort som har sitt ursprung hos Styrian Golding. Passar perfekt till Lager, English Bitter och Ales.    Arom/Smak: Angenäm, Fruktig, Kryddig och jordig.  Alfasyran ligger mellan 4-6 %. 
  54 kr
 • Jäsrör
  Nedsatt pris!

  Jäsrör

  Jäsrör med vattenlås. Förhindrar flugor bakterier och svampar att ta sig in i jäskärlet.
  (85)
  12 kr
 • Edelmans Jästnärsalt
  Nedsatt pris!

  Edelmans Jästnärsalt

  Ett måste för vintillverkning.
  (22)
  12 kr
 • Flaska 70 cl med metallkapsyl 12-p
  Nedsatt pris!

  Flaska 70 cl med metallkapsyl 12-p

  Levereras komplett med sigillkapsyler i metall. Kapsylerna skruvas på för hand. För att försluta sigillet krävs en flaskförslutare för sigillkapsyler Art.nr: B477. Flaskorna är av glas och har en trevlig form som ger dryckerna ett proffsigare intryck. Flaskorna är täta även om man inte försluter sigillet men det ser snyggare ut om man gör detta. Sigillet bryts första gången flaskan öppnas. Ej avsedda för kolsyrade drycker!!!
  (21)
  151 kr
 • Jästnärsalt med vitamin
  Nedsatt pris!

  Jästnärsalt med vitamin

  Jästnärsalt bör alltid användas vid jäsning av egna frukter och bär. Innehåller även B-vitamin.
  (20)
  5 kr
 • Pectolase / Enzym 1A
  Nedsatt pris!

  Pectolase / Enzym 1A

  Enzym som bryter ned pektin, som finns i vissa frukter och bär.
  (5)
  5 kr
 • Jäsningsmätare
  Nedsatt pris!

  Jäsningsmätare

  Ett måste för hemmabryggaren, antingen du tillverkar vin, öl eller något annat. Visar hur långt jäsningen har gått. Kan även användas för uträkning av alkoholhalten i hemgjort vin.
  (16)
  27 kr
 • Torkställ för 50 flaskor
  Nedsatt pris!

  Torkställ för 50 flaskor

  Torkställ modell "julgran" för 50 flaskor.
  (13)
  165 kr
 • Alkoholmätare m Termometer
  Nedsatt pris!

  Alkoholmätare m Termometer

  För exaktare mätning av alkoholhalt i sprit. Mätområde 0 - 100 %. Termometern visar vilken korrigering som krävs beroende på termperatur. Kräver att man har en mätcylinder på minst 250 ml. T ex art.nr M142.
  (4)
  222 kr
 • Termometer lång
  Nedsatt pris!

  Termometer lång

  Stavtermometer hela grader 0 - 100 grader
  (13)
  32 kr
 • Stektermometer Digital
  Nedsatt pris!

  Stektermometer Digital

  Digital termometer hela grader 0 - 120 grader.
  (2)
  138 kr
Minskande ordning

   

Artiklar 81 till 96 av totalt 460

 1. 4
 2. 5
 3. 6
 4. 7
 5. 8