OBS! Pga nya direktiv kommer Ekens Original, Ekens Smoked samt Haninge Snus utgå ur vårt sortiment inom kort. Vi säljer så långt lagret räcker!

Humle

Humle är en hampaväxt som är släkt med cannabis och har använts i öltillverkning i Sverige sedan 1200-talet. Väl beprövat med andra ord. Att bara dricka denna bittra dryck är ingen trevlig upplevelse men tillsammans med övriga ingredienser ger det ölet sin speciella karaktär och beska. I vårt sortiment hittar du humle med olika alfasyra-halt. Med hög alfasyra-halt krävs mindre av denna fantastiska ingrediens för att få fram den rätta beskan. Humle är mest känd som ingrediens i öl, men intressant kuriosa är att det även kan användas som sömnmedel och som hjälp för matsmältningen.
Minskande ordning

   

Artiklar 33 till 47 av totalt 47

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • Snabbtitt Melon Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Melon Pellets 100 g

  Melon Pellets eller "Huell Melon" är en relativt ny humlesort besläktad med Cascade. Beskrivs som intensivt fruktig med smak och arom av bland annat honungsmelon och jordgubbar.
  52,00 kr
 • Snabbtitt Mosaic Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Mosaic Pellets 100 g

  Mosaic Pellets är en ny humlesort från 2012, beskrivs som Citra på steroider. Mango, citron, citrus, Tropisk frukt, stenfrukter och granskott.
  84,00 kr
 • Snabbtitt Styrian Wolf Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Styrian Wolf Pellets 100 g

  Styrian Wolf Pellets är en ny humlesort från Slovenien
  52,00 kr
 • Snabbtitt Lemondrop Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Lemondrop Pellets 100 g

  Lemondrop Pellets 100 g är en aromhumle som härstammar från en korsning mellan Cascade och experimenthumlen USDA 19058. Ger en fantastisk arom av citron och citrus vid sena humlegivor eller torrhumling. Vissa beskriver den som vad man önskar att Citra och Amarillo vore tillsammans.
  84,00 kr
 • Snabbtitt Azacca Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Azacca Pellets 100 g

  Azacca Pellets 100 g har intensiv arom och smak av tropisk frukt och citrus.
  79,00 kr
 • Snabbtitt Delta Kottar 100 g
  Nedsatt pris!

  Delta Kottar 100 g

  Delta är en ny humlesort som kom ut 2009 genom att korsa den engelska Fuggles med den amerikanska Cascade. Karaktären sägs vara som Fuggle med en amerikansk twist. Något kryddig dof med inslag av citrus och melon. Bra till sena givor där man vill ha nåot annat än den nu mer klassiska C-humlen eller som en bra bland humle som lyfter de andra humlesorterna man vill lyfta fram. Normal alfasyra: 5-7% Se på förpackningen för årsvariationer Ursprung: USA. Användningsområde: Arom Substitut: Fuggle och Wilamette
  76,00 kr
 • Snabbtitt Crystal Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Crystal Pellets 100 g

  Amerikansk aromhumle, lämplig för torrhumling.
  76,00 kr
 • Snabbtitt Sorachi Ace Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Sorachi Ace Pellets 100 g

  En humlesort som har sitt ursprung i Hokkaidō, Japan där den utvecklades under sent 70-tal. Det dröjde dock tills 2006 innan humlen var tillgänglig i USA.  En otroligt hög citrussmak men även blommiga smaker av kokos och dill framträder olika mycket beroende på hur du använder humlen.  Alfasyran: 10-16%Arom/Smak: Citrus, Kokos, Dill
  76,00 kr
 • Snabbtitt Mittlefruh Kottar 100 g
  Nedsatt pris!

  Mittlefruh Kottar 100 g

  Hallertauer Mittelfrüh är en av de klassiska kontinentala aromhumlesorterna, tillsammans med Spalt, Tettnanger och Saaz.
  39,00 kr
 • Snabbtitt Humleextrakt 30 ml
  Nedsatt pris!

  Whitbread GV Kottar 100 g

  Whitbread GV Pellets är en humlesort släkt med Goldings och med liknande, men tydligare, fruktarom.
  54,00 kr
 • Snabbtitt Humle Northern Brewer kottar 100 g
  Nedsatt pris!

  Humle Northern Brewer kottar 100 g

  Northern Brewer är en framavlad engelsk humlesort. Den odlas i ett flertal länder såsom Tyskland, Spanien och Belgien. Den är svårodlad och ger en måttlig skörd. Den bidrar med en solid beska, en rik humlesmak och viss arom till både lager och ale. Den amerikanska varianten har en stark träig eller mintaktig ton och lämpar sig till bitterhumle iporter, stout och amerikansk steambeer. Den tyska Northern Brewer har aningen bättre aromatiska kvalitéer. Arom/Smak: Stark, Rik, Träig och Mintaktig. Alfasyran ligger mellan 6-10 %. Kan ersättas av Perle och Brewers Gold
  (2)
  43,00 kr
 • Snabbtitt Tettnanger Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Tettnanger Pellets 100 g

  Tettnanger är den mest odlade tyska humlen och den har sitt ursprung i Tettnangerregionen, den anses vara en nobel aromhumle. Den odlas framgångsrikt i USA och är där den näst populäraste aromhumlen. Med sin rika smak och milda blommiga arom gör den till en favorit bland lageröls bryggare. Den har en kryddigare arom än Hallertau humlen. Då skörden ofta är liten är den dyr och eftertraktad. Den är tolerant mot downy mildew. Arom/Smak: Mycket fin, mild, kryddig, örtig och aromatisk blommig. Alfasyran ligger på mellan 3-6 %. Kan ersättas av Saaz.
  50,00 kr
 • Snabbtitt Fuggle Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Fuggle Pellets 100 g

  Utvecklad i England av Mr Richard Fuggle of Brenchley år 1875, den odlas traditionellt både i grevskapet Kent och Sussex. Den är också Amerikas äldsta aromhumle och trivs bra i kall väderlek. Fuggle är en av världens populäraste sorter och otroligt mångsidig till ale med en mild , kryddig, lite fruktig och träig arom. Ger en komplett engelsk karaktär om den används ensam men paras ofta ihop med East Kent Golding för att få en rundhet och fyllighet. Fuggle odlas också i Slovenien under namnet Styrian Golding och har fått en egen karaktär. Arom/Smak: Mild, Kryddig, Gräsig, blommig, "träig" och lite fruktig. Alfasyran ligger mellan 3,5-6 %. Kan ersättas med Styrian Golding.
  (1)
  54,00 kr
 • Snabbtitt Kent Golding Pellets 100 g
  Nedsatt pris!

  Kent Golding Pellets 100 g

  Denna humle är odlad i Östra Kent och anses vara den bästa Golding humlen. Golding är den primära engelska humlen och går tillbaka ända till år 1790. Används till beska och även arom samt smak kan med fördel användas till torrhumling i brittiska ale där dess blommiga arom har gett en fin karaktär. Arom/Smak: Blommig, kryddig, jordig, rund, mild och lite söt. Alfasyran ligger mellan 4-7 %. Kan ersättas av Styrian Golding och Fuggle
  (2)
  61,00 kr
 • Snabbtitt Nelson Sauvin pellets 100g
  Nedsatt pris!

  Nelson Sauvin pellets 100g

  En mycket fruktig allround sort från Nya Zeeland. Aromen sägs likna krusbär eller druvan sauvignon blanc.12
  89,00 kr
Minskande ordning

   

Artiklar 33 till 47 av totalt 47

 1. 1
 2. 2
 3. 3