Mad Millie Yoghurtkultur

Bli först med att recensera denna produkt

49 kr

Status: I lager

Vikt: 100 g

Köps Ofta Tillsammans

Mad Millie Yoghurtkultur
Mad Millie Yoghurtkultur
49 kr

Detaljer

Mad Millie Yoghurtkultur - Gör din egna fantastiskt goda yoghurt! 

Mad Millie Yoghurtkultur är en mejerifri produkt med frystorkad yoghurt som är idealiskt för att göra din helt egna yoghurt. Vad sägs som hemmalagad laktosfri yoghurt, eller helt vegansk sojayoghurt? Det är endast fantasin och smaken som sätter gränser! 

I det här paketet får du fem stycken förpackningar, och varje förpackning räcker till 1-2 liter yoghurt. 

Gör din egen Greek Yoghurt 

Du behöver: 

  • 1 liter mjölk 
  • 1/2 tesked av Mad Millies Yoghurtkultur 

Ta mjölken och värm upp den tills den kokar. När den väl kokar så tar du bort den från spisen och låter den svalna till 40 grader. När mjölken väl har svalnat till 40 grader så häll i yoghurtkulturen. Låt mjölken/blandningen fortsätta vara på 40 grader i ungefär 12 till 24 timmar, tills blandningen har tagit sig. Ställ sedan in mjölken i kylen över natten, och på morgonen kommer du att ha egenlagad, god yoghurt! Smaksätt med bär, nötter, frukt och annat gott. 

Gör din egen sojayoghurt 

Du behöver: 

  • 1 liter sojamjölk 
  • 1/2 tesked av Mad Millies Yoghurtkultur

Ta sojamjölken och värm upp den antingen på spisen eller i microvågsugnen. Värm den till 40 grader. Häll i yoghurtkulturen och låt mjölken fortsätta vara på 40 grader mellan 10-12 timmar tills mjölken har tagit sig. Så fort mjölken är klar så ställ in den i kylen över natten, och på morgonen kommer du att ha god egenlagad sojayoghurt! Smaksätt med valfria veganska produkter, till exempel bär eller nötter. 

Specifikation 

  • 5 påsar ger 5 liter "vanlig yoghurt" eller 10 liter vegansk yoghurt 
  • Laktos- mjölk- och glutenfri