0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

X

  • Ekens Zinfandel 8,5 kg

Ekens Zinfandel 8,5 kg

Pris
Kvalitet
22 recension(er)
519 kr

Status:

Status: Slut i lager

Kundrecensioner

Artiklar 1 till 10 av totalt 22

per sida
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. Bästa vinsatsen! recenserad av Per on 2020-11-13
    Pris
    Kvalitet

    Jag har nu provat alla Ekens 8,5 kg vinsatser och Zinfandel är den bästa av dem. Fullt jämförbart med ett boxvin och utmärkt vardagsvin. Jag dock vinet på ett lite annat sätt än vad som anges i beskrivningen. Principen är att störa jäsningen så lite som möjligt och framförallt inte röra om, för då kommer det in en massa syre som oxiderar vinet. Jag blandar ut druvsaften till nånting mellan 21 och 23 liter i en jäshink, strör jästen över, eventuellt ekspån, sätter på locket och så får det stå minst sex veckor. Jag smakar på vinet och om det är kolsyra kvar, känns om det är "spritzig" i smaken, så får det stå. När det är fritt från kolsyra tappar jag upp det och det går faktiskt att dricka från dag 1.

  2. Zinfandeldruvan är genom sin mjukhet perfekt för den som lider av migrän! recenserad av Kenneth on 2020-05-21
    Pris
    Kvalitet

    Zinfandeldruvan ger ett så otroligt gott rödvin och för den som har en fallenhet för migrän är detta ett perfekt vin. Har lagrat vinet i flaskor i en månad och det är redan nu drickfärdigt men som vanligt tjänar det på att lagras längre då det bara blir mjukare och mjukare ju längre det får stå!

  3. 9 recenserad av Mikael Hans on 2020-04-09
    Pris
    Kvalitet

    Snabb leverans kanon gott vin

  4. 9 recenserad av Mikael Hans on 2020-02-07
    Pris
    Kvalitet

    Gjort vin i 35 år men det här är Det bästa jag gjort helt kanon

  5. Ok recenserad av Simon on 2019-12-29
    Kvalitet
    Pris

    Tappat halva satsen på flaskor efter 4 veckor. Tillsatte ekspån i resterande, som får stå nån vecka till. Jag hade i det medföljande påsarna klarning.

    Luktar fortfarande bärigt och sött som godis. Upplevs ganska torrt, vilket är helt ok. Då andra skriver att det blir bra efter några månader, känns det lugnande.

  6. Mycket bra recenserad av EBL on 2019-06-01
    Pris
    Kvalitet

    Smakar förträffligt! Medföljer inget klarningsmedel men det är bara bra, låt stå svalt två veckor på damejeanne så klarnar det av sig själv. Funky smak till en början, men efter bara ett par veckor på flaska lugnar det ner sig, riktigt gott och fruktigt. Gjorde 1 liter mindre än uppskrift, inget socker, jättenöjd!

  7. Zinfandel 8,5 kg recenserad av Sune Torbjörn on 2019-04-20
    Pris
    Kvalitet

    Efter ca 6 veckor är det dags att tappa på flaskor. Fin klar färg och en doft av björnbär och vanilj. Naturligtvis innan lagring fortfarande bärig i smaken men smakar redan utmärkt. Spädd till 20 liter och tillsatt ekspån. Mycket nöjd, skall bli spännande att se hur det utvecklas under året. Sune

  8. Luktar riktigt bra recenserad av Anders on 2019-04-06
    Kvalitet
    Pris

    Luktar riktigt bra ! Har inte satt igång denna än, så jag återkommer när den är klar !

  9. Vet inte ännu då det fortfarande bubblar i tunnan recenserad av Anders on 2018-04-26
    Kvalitet
    Pris

    Enkel beskrivning så om det inte blir bra kan man skylla bryggaren :)

  10. 10 stjärnor recenserad av Peter on 2018-02-27
    Pris
    Kvalitet

    Supersnabb leverans

Artiklar 1 till 10 av totalt 22

per sida
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Skriv din recension

Du recenserar: Ekens Zinfandel 8,5 kg

Vilket betyg ger du denna produkt? *

 
1 1 stjärna
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Pris
Kvalitet