0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

X

  • Ekens Cabernet Sauvignon 8,5 kg

Ekens Cabernet Sauvignon 8,5 kg

Pris
Kvalitet
24 recension(er)
545 kr

Status: I lager

Kundrecensioner

Artiklar 1 till 10 av totalt 24

per sida
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. Snabb leverans recenserad av Per on 2021-04-06
    Pris
    Kvalitet

    Beställde en söndag och på måndag hade jag materialet. Denna frågan kommer efter två veckor och man förmodar jag redan börjat använda vinet! Nej, det har jag inte, kom igen om ca 6 veckor! Men jag har köpt åtskilliga vinsatser från PGW och Ekens 8,5 kg är de absolut bästa och bland dem är Zinfandel. Upptäcker nu att en av de två staserna är Cabernet Suavignon, antingen har jag beställt fel eller så har ni levererat fel. Men det spelar ingen större roll, det var länge sedan jag provade Cabernet.
    Att göra vin med dessa satser är mycket lätt. Man blandar till musten så det blir ca 23 lit, strör jästen över i ett tunt lager, lika så med ekspånen. Så låter man det stå minst 6 veckor. Rör inte om, men kolla om vinet har klarnat. Lyft upp locket när det slutat jäsa så kolsyran kan avdunsta.När vinet är klart, tappa upp det! Vinet kan drickas med en gång och är så gott att det inte är någon risk för angrepp av olika slag. Det tar slut innan!

  2. 10 recenserad av willy on 2021-04-05
    Pris
    Kvalitet

    Mycket gott

  3. Mycket bra recenserad av JR on 2020-11-04
    Pris
    Kvalitet

    Detta vin får de karakteristiska dragen från att CS vin. som med alla viner man gör hemma gör lagringen enorm skillnad

  4. Mycket bra recenserad av Maj Lena Inger on 2020-05-25
    Pris
    Kvalitet

    Mycket bra och prisvärt vin

  5. Efter blandning och igångjäsning är jag väldigt nöjd men återkommer med mera information. recenserad av Arne on 2020-04-11
    Pris
    Kvalitet

    Har blandat i druvsaften, vatten och ekspån och skakat om, sen strödde jag jästen Lalvin Bourguon RC 212 över ytan direkt i hinken utan att skaka in det i vinet. Började jäsa efter 2 dagar ordentligt, står just nu och jäser väldigt bra. Återkommer med mera information när det börjar jäsa färdigt. Men är väldigt nöjd med denna vinsats ännu så länge.

  6. Mycket gott vin recenserad av Janne on 2019-10-30
    Pris
    Kvalitet

    Det bästa vin jag har fått fram hittills. Tillsatte även lite ekspån.

  7. Ny test recenserad av Göran on 2019-10-12
    Pris
    Kvalitet

    Nu var jag inte så otålig som i förra testet, dvs börja dricka av det så fort det enligt specikationerna "var klart".
    Jag tog mindre vatten, enligt någon här nedan i kommentarerna. Lät det jäsa i fyra veckor. Tappade om till ny hink och tillsatte de resterande påsarna. Sedan tog jag inte det där med att skaka ut kolsyran alltför mycket seriöst, för locken nästan exploderar när du gör det och det rinner ut på golvet. Jag gjorde det ett par gånger. Istället lät jag hinken stå en månad så att kolsyran skulle hitta ut av sig själv.

    Och, det blev ett av de godaste viner jag någon druckit.

    Denna sats rekommenderas skarpt och jag har redan beställt en ny :)

    Men ha inte för bråttom, ta ut svängarna lite från vad instruktion säger dig. Låt det jäsa lite längre, men framför allt.. låt det lagra minst en månad, och du har ett toppvin. Och med tanke på att en 3 liters box av samma vin på Systemet kostar 219, så får du väldigt mycket vin för pengarna.

  8. Bästa vinsatsen recenserad av Björn on 2019-06-08
    Pris
    Kvalitet

    Idag är det fem månader sedan jag satte detta vin. Det fick jäsa i sval rumstemperatur tills det var helt utjäst (en dryg månad). Efter det fick det stå i jäshinken ytterligare en månad för att all jäst skulle sjunka, och den mesta kolsyran skulle försvinna.

    Därefter buteljerade jag det med naturkork, och lagrade det tills nu i min vinkällare (14 grader). Idag provade jag den första flaskan, och den var precis så perfekt som jag mindes mitt tidigare möte med Ekens 8.5 kg Cabernet Sauvignon för några år sedan.

    Det är inte den billigaste vinsatsen man kan hitta (smakar det så kostar det), men enligt min mening den i särklass bästa. 8.5kg jämfört med 5kg innebär att satsen spädes med två delar vatten i stället för fyra, och skillnaden är minst sagt markant. Och med ett totalt slutpris om cirka 20:- per 75cl flaska, så är det fortfarande billigare än motsvarande produkt från Systembolaget.

    Nu hoppas jag bara att jag har karaktär nog att låta vinet lagras i något år eller mer, för att se hur väl det åldras.

  9. Underbart vin recenserad av Göran on 2019-06-03
    Pris
    Kvalitet

    Hade en liten jästdoft och smak, men det berodde på att jag inte skakade ut all kolsyra,
    Trots allt ett välsmakande vin bara efter en veckas lagring efter tillsatt svavel och jässtopp.
    Tre-fyra veckor och du har ett vin som Chill Out.
    Låt det lagra några veckor, och se till att bli av med all kolsyra så har du ett toppvin.

  10. Kanon recenserad av Sven-Erik on 2019-05-22
    Pris
    Kvalitet

    Än så länge har förväntningarna gått i uppfyllelse. Kommer säkert att kunna avnjuta detta goda vin till fint grillat kött på altanen.

Artiklar 1 till 10 av totalt 24

per sida
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Skriv din recension

Du recenserar: Ekens Cabernet Sauvignon 8,5 kg

Vilket betyg ger du denna produkt? *

 
1 1 stjärna
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Pris
Kvalitet