• Ekens Pinot Noir 8,5 kg

Ekens Pinot Noir 8,5 kg

Pris
Kvalitet
12 recension(er)
519 kr

Status: I lager

Kundrecensioner

Artiklar 1 till 10 av totalt 12

per sida
  1. 1
  2. 2
  1. Bra köp. recenserad av Karl on 2020-06-08
    Pris
    Kvalitet

    Förvånansvärt hög kvalitet på det här vinet, slår med råge systembolagets alla 300 kronors boxar som jag provat, Rekommenderas varmt. Dessutom snabb och problemfri leverans.

  2. Nöjd recenserad av Raymond Willy Torbjö on 2020-05-20
    Pris
    Kvalitet

    Vinet står på jäsning och närmar sig att bli klart. Verkar bli en fin smak

  3. Gitt vardagsvin! recenserad av Per on 2019-12-11
    Pris
    Kvalitet

    Jag brukar alltid köpa detta vin och det blir alltid bra. Ännu bättre om man lägger i lite ekspån. Ett riktigt bra husets vin!

  4. Ja så bra! recenserad av EBL on 2019-11-27
    Pris
    Kvalitet

    Den här var riktig god! Bärig, frisk, fyllig, extra mörk i färgen, litet hint av tanniner. Kommer nu testa med ett par månader på ek plus lite extra tanniner så får vi se om vi når nya höjder. OE 100 vid start är mycket bra, tillsatte lite bryggsocker och fick ut 15%. Kalasbra! 22 liter dryck, 650 g bryggsocker.

  5. Väl så gott som boxvin recenserad av Per on 2019-02-08
    Pris
    Kvalitet

    Ett alldeles utmärkt vardagsvin, mjukt och runt, min favorit. Kan dessutom drickas omedelbart efter tappningen, dvs. om man låtit det stå någon månad i jäshinken.

  6. Mycket gott vardagsvin och lätt att göra recenserad av Per on 2018-11-02
    Pris
    Kvalitet

    Jag brukar blanda juice och vatten så det blir 23 liter i jäshinken. Därefter strör jag jästen över det hela, sätter på locket och så får det stå någon månad eller så. Det slutar jäsa så småningom och då får det stå någon eller några veckor till. Då är vinet tämligen klart. Efter det häller jag försiktigt över vinet i en annan jäshink, tvättar ut bottensatsen i den första hinken och sedan häller jag vinet mellan hinkarna några gånger för att få bort kolsyran. Någon dag senare buteljerar jag genom att med ett litermått hämta vin i jäshinken och häller det på PET-flaskor. Skruvar åt korken och så ska vinet stå några månader. Fast med Ekens Pinot Noir behövs inte det. Det går att dricka direkt och är fullt jämförbart med ett bra boxvin. Fyllig och mjuk smak, djupröd färg.

  7. 3 recenserad av Lars Sune Mikael on 2018-02-05
    Kvalitet
    Pris

    Gott

  8. Fin vinsats recenserad av Godan on 2016-11-07
    Kvalitet
    Pris

    Jag har bryggt enligt instruktionen. Efter 14 dgr var det 3-4 minuter mellan bubblorna. Jag tappade om och slog i de båda påsarna, skakade ur kolsyran och så fick det stå en vecka innan tappning. Nu två veckor efter tappningen så har vinet bra smak, men är något surt. Jag antar att detta kommer avta med lagring, men jag misstänker ändå att det kan vara väl mycket med hela påsen vinsvavla. Häller nog i bara halva nästa gång.

  9. Förvånansvärt gott recenserad av Åse Matilde on 2016-05-27
    Pris
    Kvalitet

    Jag tillsatte ekspån. Nu väntar jag på hur det kommer att smaka efter lagring.

  10. Absolut i toppklass recenserad av Torgny on 2015-12-17
    Pris
    Kvalitet

    Jag är imponerad av denna vinsats. Vid flera vinprovningar där välkända Pinot Noir viner (från systemet) ingått i test har denna sats tagit hem första pris flera gånger. Viktigt att kolla Öchsle värde före jäsningen (helst omkring 80).(Korrigera om alltför långt ifrån med socker eller spädning). Öchsle efter jäsning (+3- +5). Ekspån är bra att tillsätta under jäsningen. Vinet blir mörkare i färgen än klassiska Pinot Noir på grund av hög halt druvsaft. Vi har kört flera satser och de har alltid motsvarat förväntningarna. Kan bara rekommenderas.

Artiklar 1 till 10 av totalt 12

per sida
  1. 1
  2. 2

Skriv din recension

Du recenserar: Ekens Pinot Noir 8,5 kg

Vilket betyg ger du denna produkt? *

 
1 1 stjärna
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Pris
Kvalitet