Skotskt Gör-Det-Själv Ostkit

I lager Vikt: 2 kg
SKU
T532
Snabb överblick

Skotskt mjukostkit är vackert designad, enkel att använda och en rolig introduktion till osttillverkning. Det är den perfekta foodie-presenten!

385 kr
 

Garanterad och trygg e-handel

Scottish Crowdie Cheese Making Kit – Skotskt mjukostkit

Börja göra egen ost med detta skotska mjukostkit! Det här mjukostkitet från The Big Cheese Making Kit kommer i en vackert designad förpackning, är enkel att använda och en rolig introduktion till osttillverkning. Den perfekta presenten för matälskaren!

Kitet räcker till för att göra 12 satser, där varje sats väger cirka 900 g. Det finns ingen anledning att göra all ost på en gång (det blir väldigt mycket ost), och kitet klarar sig långt över ett år så länge det förvaras inne i skafferiet eller en annan form av skåp. På det här sättet har du gott om tid att njuta av denna egengjorda ost!

Vad är skotsk mjukost? Skotsk mjukost, eller scottish crowdie, sägs vara Skottlands äldsta ost och går tillbaka så långt som till vikingatiden då den tillverkades av torpare i Skottlands högland. På den tiden tillverkade man osten genom att långsamt värma en hink färsk mjölk vid elden tills den surnade och stelnade. Sedan använde man tistel som en form av löpe, en metod som vi tror är något oangenämare än den som vi har skapat med det här mjukostkitet! Man åt ofta osten tillsammans med havrekakor innan en fest då det sägs att skotsk mjukost och havrekakor lindrar effekten av whiskydrickandet – kanske något att testa på för att förebygga nästa bakfylla?

Skotsk mjukost finns både i en slät och krämig form, samt en fast och smulig. Denna mjukost kan man använda i både söta och salta rätter.

Allergener: Se ingredienslistan för potentiella allergener. Kan finnas spår av nötter.

Ingredienser

  • Vattenfri citronsyra 100 g
  • Ekologiskt havssalt 100 g
  • Vegetarisk löpe (enzymatiskt mikrobiellt koaguleringsmedel)

Specifikationer

  • Artikelvikt: 450 g
  • Produktens mått: 24,2 x 15,6 x 8 cm
  • Hållbarhet: 12 månader
  • 100 % vegetarisk och glutenfri

OBS! Mejeriprodukter ingår ej.

Alla förpackningar och innehåll är återvinningsbara eller komposterbara.

 

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Skotskt Gör-Det-Själv Ostkit
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris