Trygg Ehandel
0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

Snussatser Portionssnus

Snussatser har väldigt länge varit ett vanligt inslag i den svenska kulturen. Sedan början av 1800-talet har det svenska snuset haft en självklar plats under läppen på både män och kvinnor. Idag förbrukas det i Sverige cirka 0.8 kg snus per år och person. En konsumtion som är unik i förhållande till världens andra länder. Förutom i Sverige så används snus främst i andra nordiska länder och USA. 

Snuset tillverkas genom att torkade tobaksblad först mals ned till finkornigt mjöl, tobaken behandlas sedan med en koksaltlösning och natriumkarbonat för att till slut antingen fermenteras eller pastöriseras. När processen är färdig tillsätts olika aromer och smakämnen för att sedan paketeras och säljas till slutkund. 


Snuset blir allt dyrare men det finns ett alternativ. Det som blivit smärtsamt tydligt under senare år är att snusets popularitet inte gått den svenska staten förbi. Tobaksskatten har höjts åtskilliga gånger de senaste åren och trots att snus i jämförelse med cigaretter är betydligt bättre för hälsan är skatten på snus idag till och med högre än på cigaretter. 

Det finns dock ett knep för att kunna njuta av sitt snus utan att samtidigt bli fattig. Det är idag väldigt lätt att göra eget snus med hjälp av snussatser. Snussatser innehåller allt som behövs för att förvandla råtobak till färdigt snus och det enda man behöver är en ugn eller en riskokare. Fördelen med snussatser är att eftersom de innehåller råtobak faller de inte under tobaksskatten för snus och därmed blir slutprodukten betydligt billigare. 


Försäljare av snussatser. Att egentillverkning av snus förr inte varit så populärt har främst berott på att snussatser varit svårtillgängliga. Nu, med hjälp av internet, är en försäljare aldrig långt borta och med bara ett par klick kan man beställa alla produkter man behöver för leverans direkt till dörren. En av de populäraste snussatserna går under namnet Prillan och säljs av en mängd återförsäljare. Förutom råtobaken innehåller satsen även smakaromer och kemikalier samt givetvis även ett recept på hur man skall gå tillväga. 


Viktigt att tänka på när man gör sitt eget snus. För ett lyckat resultat är det viktigt att man väljer rätt tobakssort. En sort som innehåller för mycket bladnerver eller stammar blir i slutändan inte något bra snus. Satsa istället på en högkvalitativ tobakssort. När man sedan skall fermentera snuset gäller det att ha tålamod. Bästa resultat uppnås på lite lägre värme under längre tid. Se dessutom till att det inte finns några torra klumpar med bland snuset, dessa blir inte fermenterade och kan då inte användas som snus. Tänk även på att någon smaktillsats sällan följer med i snussatserna. Som smakämne kan man antingen välja en smaktillsats eller så prövar man sig fram med olika kryddblandningar. Även alkohol i olika former används ofta och kan ge ett bra resultat. 

Minskande ordning

   

6 artiklar

 • Snabbtitt Prillan Brown Gold Portion
  Nedsatt pris!

  Prillan Brown Gold Portion

  Prillan Brown Gold Portion är ett portionssnus som du gör själv bara genom att tillsätta vatten. Prillan Brown Gold Portion innehåller ca 500 färdiga prillor och motsvarar ca 20 dosor. Tillsätt endast vatten och låt stå i rumstemperatur i 1,5 dygn. Färdigt! Prillan Brown Gold Portion består av speciellt utvalda tobakssorter som ger smaken av ett klassiskt snus med tobakskänsla. Nikotinhalt ca 8 mg/g färdigt snus. Nettovikt ca 240 g Observera att vi inte skickar råtobak eller tobaksprodukter till Finland eller andra EU-länder!
  299,00 kr
 • Snabbtitt Prillan Snussats Original Portion
  Nedsatt pris!

  Prillan Snussats Original Portion

  Prillan Original Portion är ett portionssnus som du gör själv bara genom att tillsätta vatten. Prillan Original Portion innehåller ca 500 färdiga prillor och motsvarar ca 20 dosor. Tillsätt endast vatten och låt stå i rumstemperatur i 1,5 dygn. Färdigt! Prillan Original Portion är ett medelstarkt snus med en neutral tobakssmak. Nikotinhalt ca 8 mg/g färdigt snus.
  299,00 kr
 • Snabbtitt Haningesnus Snussats
  Nedsatt pris!

  Haningesnus Original Portion

  Haningesnus Original Portion Snussats. Nu har det aldrig varit enklare att tillverka sitt eget portionssnus. Haninge snus Original Portion är en helt ny snusssats från PGW Produkter som innehåller ca 500 prillor portionssnus. Tillsätt bara 2 dl vatten i påsen med de torra prillorna och lägg i kylskåpet 1 - 3 dygn. Vänd gärna på påsen någon gång då och då. Sedan är den färdig för konsumtion. Haningesnus Original Portion är ett snus som tillverkas under hantverksmässiga former i våra lokaler i Haninge.   Haninge snus Original Portion har en ren tobakssmak med viss sälta. Lämpar sig väl att konsumeras som den är, men kan även med fördel smaksättas.   Ingredienser: Tobak, salt, natriumkarbonat Nettovikt: 190 gram   Observera att denna produkt säljs efter vikt och att antalet prillor av produktionstekniska skäl därför kan variera något.
  288,00 kr
 • Snabbtitt Prillan Portion Nikotinfri
  Nedsatt pris!

  Prillan Portion Nikotinfri

  Ett snus men en äkta känsla helt fritt tobak och nikotin. Kan snusas torrt eller blött.
  (1)
  110,00 kr
 • Snabbtitt Jakobsson´s Sprilla Startkit 150 g
  Nedsatt pris!

  Jakobsson´s Sprilla Startkit 150 g

  Gör ditt eget favoritsnus med Jakobsson’s Sprilla snussats. Det enda som behövs är tillsättning av vatten, eventuell smaksättning och kylförvaring. Sedan är ditt egna favoritsnus klart!
  264,00 kr
 • Snabbtitt Prillan Portion White
  Nedsatt pris!

  Prillan Portion White

  Prillan Original Portion White är ett portionssnus som du gör själv bara genom att tillsätta vatten. Prillan Original Portion White innehåller ca 500 färdiga prillor och motsvarar ca 20 dosor. Tillsätt endast vatten och låt stå i rumstemperatur i 1,5 dygn. Färdigt! Prillan Original Portion White är ett snus med en något lägre nikotininnehål med en neutral tobakssmak. Nikotinhalt ca 3 mg/g färdigt snus.
  299,00 kr
Minskande ordning

   

6 artiklar