Activator 1968 London ESB Ale är en flytande öljäst.
En enormt flockulerande alejäst som lämpar sig för maltiga ölsorter med en relativt hög fruktighet. Om jäsningen görs mellan 21-23 grader resulterar detta i att fruktigheten ökar markant i ölen.
Flockuleringen är såpass hög att du kan behöva röra om och lufta extra för att få en hög utjäsning. Eftersom utjäsningen är låg i denna jäst så resulterar detta i en viss restsötma. Jästen producerar märkbart mycket diacetyl och vi rekommenderar därför en diacetylrast när jäsningen är klar. Ger kristallklara och smakrika ales utan filtrering.
Lämpar sig utmärkt till Real Ales och andra europiska sorter där flockuleringen är av stor vikt.
Ett tidigare namn på samma jäst är London Special Ale.
Flockulering: Extremt hög
Utjäsningsgrad 67-71 %
Optimal jäsningstemperatur: 18 - 22°C
Alkoholtolerans: 9 %