Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Krossning
Mal ölet själv med en maltkvarn
Bland PGW:s produkter hittar du ett brett utbud för hemmabryggaren! Här hittar du allt som du behöver, allt från humlet till maltkvarnen för att krossa humlet själv. Att brygga öl, cider, vin eller annan dryck, ska vara roligt och tillfredsställande, och för det behöver du den rätta utrustningen. PGW erbjuder utrustning för hela processen: brygga, jäsa, och servera. Med en maltkvarn kan du även välja att krossa och tillverka bland annat eget snus, så du behöver inte hålla dig till att enbart skapa egen dryck!
Helmaltsbryggning
Vill man göra öl från grunden så rekommenderar vi helmaltsbryggning. I helmaltsbryggningen genomför man några fler steg och processer än vid extraktbryggning samt att det krävs lite mer utrustning. Helmaltsbryggning börjar med att man blötlägger malt i vatten vid en temperatur på ca 64-68 grader i ungefär en timme. Under den här tiden konverteras stärkelsen i malten till jäsbara sockerarter. Sedan separerar (lakar) man ut vörten från malten, och vanligtvis gör man detta med någon form av sil.
Med de maltkvarnar som vi erbjuder kan du krossa ett innehåll på 3 kg per minut.