SÅ HÄR ENKELT GÖR DU DITT EGET VIN

FÖR 13:-/FLASKA PÅ BARA 7 DAGAR

MED EKENS VINSATSER!

Det är nog många som har funderat på att göra vin, men tycker att det verkar för komplicerat. Nej, det är inte svårt och det tar inte lång tid. Med Ekens 7-dagarsviner så har du ca 25 flaskor färdigt vin på ca 7 dagar. Arbetsinsatsen är bara ca 30 minuter totalt (plus tiden det tar att tappa på flaskor som är ca 30 minuter till).

1. Blanda dunkens innehåll med 15 liter ljummet vatten direkt i jäskärlet. Tillsätt sedan vinjästen. Skaka kraftigt så att jästen löser sig. Sätt sedan på jäslock och jäsrör och ställ kärlet i rumstemperatur 20 - 25°C. Skaka om någon gång tills jäsningen startar.

2. Efter 3 - 5 dagar har det normalt jäst färdigt. När vinet är färdigjäst är det dags att tillsätta jässtopp och klarningsmedel. Skaka om kraftigt tills all kolsyra är borta. Låt sedan vinet stå orört (och gärna svalt) tills dess att det är kristallklart, detta tar ca 1 - 2 dygn.

3. Nu är ditt vin färdigt att tappa upp på flaska. Vinet kan drickas direkt, men förbättras betydligt redan efter någon veckas lagring. Förvara flaskorna liggande så att korken ej torkar ut.

DET HÄR BEHÖVER
DU FÖR ATT GÖRA
EKENS 7-DAGARSVIN: