Bröd

Baka nyttigt och gott bröd på bara några minuter 

Att skapa och producera saker från grunden är något som många tycker är roligt, och är särskilt en rolig sysselsättning att göra tillsammans med familjen eller som en rolig gruppaktivitet! Vad sägs som att laga sin egen hälsosamma yoghurt för att få en riktigt nyttig start på dagen? Eller baka ett eget nyttigt och gott bröd på bara några minuter? Är du sugen på något av detta så har vi de perfekta produkterna för dig! 

Därför ska du äta bröd 

Du har säkert fått höra att det är onyttigt att äta bröd och att bröd gör dig tjock och sjuk. Men det finns faktiskt inga vetenskapliga belägg på att bröd skulle göra dig sjuk - tvärtom! Bröd är faktiskt nyttigt, men det beror ju så klart också på vilket bröd du väljer att äta. Det vita brödet, till exempel frallor, är nog inte det nyttigaste i längden, men flera brödsorter innehåller nyttiga fibrer som mättar och håller igång magen, protein, B-vitamin, zink, järn och magnesium. Studier visar även på att de som äter mycket fullkorn har en lägre risk för att få visa sjukdomar som diabetes och tarmcancer. 

Baka ditt eget goda bröd 

Som ovan nämner så är bröd nyttigt att äta, så länge det är rätt sorts bröd. Men, alla kanske inte orkar att ta stå i flera timmar och baka bröd och väljer hellre att köpa färdigt i affären. Men det finns faktiskt färdiga paket för att baka bröd också! Bland våra produkter hittar du färdiga paket för att baka gott surdegsbröd! Spana till exempel in Mad Millies Surdegskit som ger dig färdigt och gott surdegsbröd som du bara behöver förbereda i knappt 15 minuter! Tänk dock på att brödet tar ungefär 20 timmar på sig att jäsa, så förbered detta dagen innan du tänkt äta det. 

Minskande ordning

   

2 artiklar

 • Mad Millie Surdegsjäst och kultur 3-pack
  Nedsatt pris!

  Mad Millie Surdegsjäst och kultur 3-pack

  Mad Millie Surdegsjäst och kultur är ett paket med tre stycken påsar av jäst och startkultur för att baka surdegslimpa. Kräver ingen förkultivering och du tillsätter den direkt i din deg. Om du har köpt Mad Millie´s 15 min Surdegskit och vill fortsätta göra bröd så är det här påsarna som krävs. Förvara i frysen för optimal livslängd. Innehåller mjölk/mjölkprodukter.  
  69 kr
 • Mad Millie 15 min Surdegskit
  Nedsatt pris!

  Mad Millie Surdegskit

  Gör din egen surdegslimpa med bara 15 minuters handkraft.Med Mad Millie 15 min Surdegskit får du all utrustning, ingredienser och bruksanvisning som du behöver för att göra ditt dagliga bröd. Dessutom slipper du helt och hållet knådande! Bland helt enkelt mjöl, medföljande salt och startkulturen tillsammans i en skål och använd den medföljande specialgjorda degvispen. Täck och låt den jäsa under 20 timmar innan du gräddar den i ugnen. Surdegslimpan kommer ut med en härligt krispig yta med luftig insida. Ät tillsammans med hemmagjort smör, olivolja eller ditt favoritpålägg.  
  (1)
  199 kr
Minskande ordning

   

2 artiklar