Korv

Allt för hemmagjord korv!

Stoppa din egen goda korv hemma – det är inte så svårt som det verkar, du behöver bara rätt utrustning och de smaker som passar dig bäst för att lyckas. Det går att göra korv av alla slags kött, allt från frysdisken och köttdisken: älg, hjort, vildsvin, ren, rådjur, nöt, lamm och fläsk. Det går även utmärkt att blanda olika sorters kött i en och samma korv.

Det är även viktigt att komma ihåg att en korv ska innehåll rätt mycket fett, även ifall det så klart går att göra magrare korv också. Fett är en smaksättare i korv, och ju mer fett desto lättare att tillverka. Korv ska innehålla mellan 20 till 25 procent fett.

Hemmagjord korv är en utmärkt present att ge bort vid födelsedagar, jul eller inflyttning.

 

Krydda till det

Smaksätt korven med de kryddor som du tycker är bäst! Det går bra att använda sig av både torra och färska kryddor för att få en riktigt god korv. Bland PGW:s sortiment av kryddblandning till korv hittar du kryddblandningar som smaksätter klassiska korv så som Chorizo och Kabanoss, men också kryddblandningar särskilt för specifikt kött, så som örtkrydda till lammkorv. Och glöm inte saltet! Om du vill ha en mindre fet korv så rekommenderas det att tillsätta mindre mängd salt.

Det bästa är att tillsätta kryddor och salt innan du börjar mala köttet, då det blandar sig bättre.

 

Stoppa korven med fjälster

Fjälster, eller korvskinn som det också heter, är det som du stoppar korven med. De vanligaste är fårfjälster och grisfjälster, vilket självklart finns med bland PGW:s sortiment till korv. Svinfjälster passar bäst till tjockare grillkorvar och lunchkorv. Vill du istället tillverka smalare korvar så som wienerkorv och prinskorv så är fårfjälster att föredra.

Vi kan även erbjuda kollagentarmar, som är ett konstgjort ätbart skinn tillverkad av kollagen, glycerol, cellulosa, vatten och vegetabilisk olja.

 

Mala, blanda, stoppa – korv!

Du behöver första mala korven, och sedan blanda korvsmeten. För att göra detta behöver du tillsätta kall vätska till kött och fett, och sedan bland detta tills det är välblandat. Tänk på att smeten ska vara lösare än köttbullssmet, det ska alltså inte gå att forma bullar av smeten.

Att stoppa korv funkar som bäst när du använder dig av en riktig korvstoppare, vi har flera korvstoppare bland vårt sortiment som håller god kvalité och skapar snygga korvar. Stoppa in korvsmeten i korvstopparen och veva så att smeten pressas in i fjälstret, och fyll hela tillräckligt för att kunna snurra korvar av lagom längder. Knyt sedan en bomullstråd i änden av korven och så är korven klar!

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 17

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Korvboken
    Korvboken
    208 kr
  2. Korvstoppare 2 L Stående Rostfri
    • REA
    Korvstoppare 2 L Stående Rostfri
    Specialpris 1 285,20 kr Ordinarie pris 1 428 kr
  3. Korvstoppare 5L Stående Rostfri
    • REA
    Korvstoppare 5L Stående Rostfri
    Specialpris 1 682,10 kr Ordinarie pris 1 869 kr
  4. Korvstoppare 7 L Stående Rostfri
    • REA
    Korvstoppare 7 L Stående Rostfri
    Specialpris 1 980 kr Ordinarie pris 2 200 kr
  5. Korvstoppare 3 L Liggande Rostfri
    • REA
    Korvstoppare 3 L Liggande Rostfri
    Rating:
    100%
    Specialpris 1 485 kr Ordinarie pris 1 650 kr
  6. Korvstoppare 3L Stående Rostfri
    • REA
    Korvstoppare 3L Stående Rostfri
    Specialpris 1 485 kr Ordinarie pris 1 650 kr
  7. Korvstoppare 3L Stående Grön
    • REA
    Korvstoppare 3L Stående Grön
    Specialpris 1 583,10 kr Ordinarie pris 1 759 kr
  8. Korvstoppare 3L Stående Röd
    • REA
    Korvstoppare 3L Stående Röd
    Rating:
    100%
    Specialpris 1 583,10 kr Ordinarie pris 1 759 kr
  9. Fårfjälster 20/22 10 m
    Fårfjälster 20/22 10 m
    Rating:
    100%
    124 kr
  10. Svinfjälster 38/40 10 m
    Svinfjälster 38/40 10 m
    54 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 17

Sida
per sida
Sätt fallande sortering