Mörning & Torkning av kött

Lufttorka och möra ditt kött enkelt hemma

Med våra smidiga gourmetpåsar/skinn så kan du enkelt lufttorka och möra ditt kött hemma i ditt eget kök! Påsarna ser till att ingen fukt når köttet och på så sätt kan du förvara köttet i kylskåpet i flera veckor. Passar utmärkt för salami och skinka.

Precis som vakuumpåsar så ser dessa gourmetpåsar till att inget skadar köttet, men den största skillnaden är att om du väljer gourmetpåsar så behöver dessa inte vakuumförpackas. När köttet är väl förpackat i påsen så behöver du endast komma ihåg att förvara den i kylskåpet på galler eller hängas upp. Är påsen liggandes så kommer luften på den sidan som den ligger mot inte att släppas ut.

Mörningspåsar passar framförallt jägare och andra som saknar lagringsutrymme med kontrollerad miljö, men som ändå vill ha hängmörningens smak- och texturfördelar.

Vad är mörning?

Mörning är när köttet med hjälp av enzymer bryter ner proteiner i celler och bindväv. Genom att möra köttet så får du ett välsmakande och mört kött vilket gör det mer lättskuret och ger det mindre tuggmotstånd.

Med gourmetpåsar kan du både möra och lufttorka ditt kött. Påsarna är tillverkade av ett semipermeabelt plastmembran utvecklat för bland annat livsmedelsindustrin. I Sverige marknadsförs dessa under namnet Gourmetpåse, men är annars kända som UMAi Dry Age.

 

Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering