Snussatser Lössnus

Snussatser har länge varit en viktig del av den svenska kulturen. Sedan 1800-talets början har svenskt snus haft en självklar plats under läpparna hos både män och kvinnor. Idag konsumeras det cirka 0,8 kg snus per person och år i Sverige, vilket är en konsumtion som skiljer sig från resten av världen. Förutom i Sverige används snus främst i andra nordiska länder och i USA.

Tillverkningen av snus innebär att torkade tobaksblad först malas till fint mjöl. Därefter behandlas tobaken med en lösning av koksalt och natriumkarbonat och fermenteras eller pastöriseras sedan. Efter avslutad process tillsätts olika smaker och aromer innan snuset paketeras och säljs till slutkunden.

Tyvärr har priset på snus ökat avsevärt på senare tid. Det har blivit tydligt att snusets popularitet inte har undgått svenska staten. Tobaksskatten har höjts flera gånger de senaste åren, och trots att snus är betydligt mindre skadligt för hälsan än cigaretter, är snusskatten nu högre än cigarettskatten.

Det finns dock ett sätt att njuta av snus utan att tömma plånboken. Det är idag enkelt att tillverka sitt eget snus med hjälp av snussatser. Snussatser innehåller allt som behövs för att omvandla råtobak till färdigt snus, och det enda som krävs är en ugn eller en riskokare.

Försäljare av snussatser har spelat en stor roll för att popularisera egen tillverkning av snus. Tidigare var det svårt att få tag på snussatser, men nu med hjälp av internet är det lätt att hitta en säljare och med bara några klick kan man beställa alla produkter som behövs för att tillverka sitt eget snus. En av de mest populära snussatserna är Prillan, som säljs av flera återförsäljare. Förutom råtobak innehåller satserna även smakaromer, kemikalier och självklart även recept på tillverkningsprocessen.

Det är viktigt att tänka på några saker när man tillverkar sitt eget snus. För att få ett lyckat resultat är det viktigt att välja rätt tobakssort. En sort med för mycket bladnerver eller stammar resulterar inte i en bra snuskonsistens. Satsa istället på en högkvalitativ tobakssort. När man fermenterar snuset är tålamod viktigt. Bästa resultat uppnås vid lägre temperaturer under längre tid. Se även till att det inte finns några torra klumpar i snuset, då dessa inte kommer att fermenteras och kan inte användas som snus. Tänk också på att smaktillsatser sällan ingår i snussatserna. Som smakämne kan man antingen välja en smaktillsats eller experimentera med olika kryddblandningar. Ofta används också olika former av alkohol, vilket kan ge bra resultat.

Att tillverka sitt eget snus med hjälp av snussatser ger inte bara möjlighet att spara pengar utan ger också en känsla av att skapa och anpassa snuset efter egna smakpreferenser. Det ger en möjlighet till en personlig och njutbar snusupplevelse som inte är begränsad av de kommersiella alternativen på marknaden.

Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. X-15 Snussats Original 750 gX-15 Snussats Original 750 g
  X-15 Snussats Original 750 g
  989 kr
 2. Jeff's Tobak 20 gJeff's Tobak 20 g
  X-15 Express Original 550 g
  629 kr
 3. X-15 Snussats Fin 750 gX-15 Snussats Fin 750 g
  X-15 Snussats Fin 750 g
  989 kr
 4. X-15 Snussats Stark 750 gX-15 Snussats Stark 750 g
  X-15 Snussats Stark 750 g
  989 kr
 5. X-15 Express Lakrits 550 gX-15 Express Lakrits 550 g
  X-15 Express Lakrits 550 g
  629 kr
Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering