Vin

Göra vin hemma

Drömmer du om att ha en egen vingård med klättrande vinstockar? Har du någonsin drömt om att uppleva atmosfären på en vingård ute på den Italienska landsbygden? Att vandra bland vinrankor och samtidigt färdas mellan pittoreska byar inbäddade i ett vackert, böljande landskap? Att känna dofter och smaker från det italienska köket i kombination med goda exklusiva vinner eller njuta av dina egna viner från din vingård? 

Att göra eget vin hemma

Göra eget vin hemma är både intressant och billigare än att köpa vin från systembolaget. Om du dessutom väljer att göra vin av en vinsats hemma så är det riktigt enkelt. Här hoppar du över tidskrävande processer och komplicerade instruktioner och kan istället få fram ett gott vin med minsta möjliga ansträngning. En del vinsatser kräver tillsatt strö- eller bryggsocker men i övrigt så behövs bara vatten för att få ett härligt, hemmagjort vin. För dig som vill kunna bjuda på vin så snabbt som möjligt passar en 7-dagars vinsats bäst men om du har mer tålamod än så är en Ekens 8,5 kg det bästa alternativet.

Vi har vinsatser i alla prisklasser, från 6:- till 19:- per flaska. Oavsett om du vill ha rött, vitt eller rosé så har vi vinsatsen för dig. Vi har även ett brett utbud för dig som vill göra starkvin hemma.

Vi på PGW erbjuder en rad olika produkter för dig som uppskattar att få smaka av vin hemma. Här är de olika produktkategorierna kring att göra eget vin som du hittar hos oss:

Vinkemikalier

Vi erbjuder en rad olika vinkemikalier som kan rädda upp ett projekt som är på väg att misslyckas eller för att justera ph-värde eller varför inte för att ge en känsla av ekfatslagrade viner utan själva fatet. Klarningsmedel, citronsyra, jästnärsalt, ekspån och mycket annat.

Jästillbehör

Det är fler steg i jäsprocessen och i den här kategorin hittar du jästillbehör för vin som gör resan enkel och smidig. Att tillverka viner hemma kräver rätt tillbehör för att få riktigt goda resultat. Bag-in-Box med extra påsar, doppvärmare och hävert. Jäshinkar, jäslock, vinfilter, luftpumpar och korkapparater i flera storlekar och utföranden. Jästillbehör innefattar också rengörings- och steriliseringsmedel som säkerställer att inget smuts finns kvar i dina förvaringsflaskor och tunnor. Saftsil, tratt, flaskborste och packningar får vi självklart inte heller glömma bort.

Rengöring

För beredning av viner hemma och hembryggning av vin så är rengöring en grundbult som gör skillnaden i längden. Vi har många olika sorters sköljmedel, steriliseringsmedel och rengöringsmedel men också andra tillbehör som flaskborstar och torkställ för vinflaskor.

Mätinstrument

Alkoholmätare är det mest självklara mätinstrumentet för hembryggare av viner men det finns andra saker som du också behöver ha koll på för att resultatet ska bli perfekta viner direkt i ditt kök. Vi har mätcylindrar, termometrar, pipetter och ph-remsor, allt för att du ska kunna brygga som ett proffs. Smaken sitter i detaljerna.

Vinsatser

Vi har flera olika vinsatser som är enkla att använda och ger bra resultat. 7-dagars bordsvin, vitt, rött och rosé är en riktig klassiker som många prövar. En dunk med Ekens jordgubbsvin tar 3-4 veckor att brygga och ger ett 20-tal liter färdigbryggt vin med oförglömliga smaker.

Vinjäst

En jäsning ska aldrig stressas på utan måste skynda långsamt i sin egen takt. Vinjästen skiljer sig åt om du ska göra rött eller vitt vin och ett bra jäst lägger grunden för att gott hemgjort vin.

 

Vinställ

Vackra vinställ i smide eller stilrena vinställ i rostfritt stål för det moderna öppna köket. Vi har vinställ i alla former som passar hos alla hem. Ge vännerna det lilla extra på festen genom att köpa hem och servera ditt hemgjorda vin i en winybar. Våra vinställ rymmer allt från 6 flaskor för den som bara har ett fåtal flaskor hemma till festliga stunder och ända upp till 100 flaskor för vinsamlaren och smakfantasten.

Buteljering

Vad vore ett vin utan en elegant buteljering som avslutning på hembryggningen? Förseglingslack i olika färger, korkapparater, vinflaskor och Bag in box. Här hittar du allt du behöver för att knyta ihop säcken, försegla och förvara dina viner.

Vinetiketter

Ett vin är inte bara en dryck med en speciell karaktär, det är en upplevelse för alla sinnen. Etiketten sätter sin prägel på dina hemgjorda viner och den kan verkligen bidra med både känsla och smakupplevelse. Vi erbjuder ett 40-tal vinetiketter med allt från smultronvin till röd bordeaux och chablis som motiv. Välkommen att sätta upplevelsen på sin spets och botanisera bland våra etiketter.

Dricka vin från din egen vingård

Hos oss hittar du allt du behöver för att förvandla ditt hem till din egen italienska vingård. Allt du behöver är rätt tillbehör, ingredienser efter egen smak och så lite som 7 dagar till första skörden. De exklusiva vinerna som du kan göra hemma kostar runt 19 kronor flaskan. Ett lite enklare hemmavin som du kan göra själv kostar inte mer än 6 kronor per flaska.

Köp en vinsats!

För dig som vill pröva på at göra egna viner så vårt hetaste tips att köpa en vinsats. Det är en enkel, snabb och kostnadseffektiv process som är svår att motstå. Experimentera med satserna för att hitta dina egna smaker. Oavsett om du vill göra viner med en touch av franska vingårdar, Italien, Australien eller Västerhaninge utanför Stockholm så kommer du att hitta vinsatserna och tillbehören hos oss.

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 81-100 av 259

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Provrör 16 x 160 mm SkruvkorkProvrör 16 x 160 mm Skruvkork
  Provrör 16 x 160 mm Skruvkork
  Rating:
  87%
  20 kr
 2. Vinfilter 500Vinfilter 500
  Vinfilter 500
  Rating:
  87%
  16 kr
 3. Krympfoliehätta Silver/guld 30-pKrympfoliehätta Silver/guld 30-p
  Krympfoliehätta Silver/guld 30-p
  Rating:
  93%
  24 kr
 4. Konisk Kork 65/70 mmKonisk Kork 65/70 mm
  Konisk Kork 65/70
  21 kr
 5. Gummihätta 40 mmGummihätta 40 mm
  Gummihätta 40 mm
  Rating:
  84%
  18 kr
 6. Konisk Kork 9/12 x 20 mmKonisk Kork 9/12 x 20 mm
  Konisk Kork 9/12 x 20
  2 kr
 7. HäverthållareHäverthållare
  Häverthållare
  Rating:
  93%
  19 kr
 8. Rostfri Slev 21"Rostfri Slev 21"
  Rostfri Slev 21"
  Rating:
  90%
  97 kr
 9. SabreringssvärdSabreringssvärd
  Sabreringssvärd
  Rating:
  92%
  578 kr
 10. Konisk Kork 19/23 x 33Konisk Kork 19/23 x 33
  Konisk Kork 19/23 x 33
  Rating:
  100%
  3 kr
 11. Fermaid-K 50 gramFermaid-K 50 gram
  Fermaid-K 50 gram
  Rating:
  85%
  47 kr
 12. Konisk Kork 60/65 x 24Konisk Kork 60/65 x 24
  Konisk Kork 60/65 x 24
  Rating:
  100%
  19 kr
 13. FC Lyxetikett ChablisFC Lyxetikett Chablis
  FC Lyxetikett Chablis
  19 kr
 14. Pumphävert StorPumphävert Stor
  Pumphävert Stor
  Rating:
  83%
  191 kr
 15. FC Lyxetikett RosévinFC Lyxetikett Rosévin
  FC Lyxetikett Rosévin
  Rating:
  80%
  19 kr
 16. FC Etikett TropicalFC Etikett Tropical
  FC Etikett Tropical
  19 kr
 17. Förseglingslack Ljusblå 250gFörseglingslack Ljusblå 250g
  Förseglingslack Ljusblå 250g
  109 kr
 18. Vinjett Vitt Lantvin VinsatsVinjett Vitt Lantvin Vinsats
  Vinjett Vitt Lantvin Vinsats
  Rating:
  93%
  265 kr
 19. Kapsyl och KorkapparatKapsyl och Korkapparat
  Kapsyl och Korkapparat
  Rating:
  100%
  551 kr
 20. Ekens ChardonnayEkens Chardonnay
  Ekens Chardonnay Vinsats
  Rating:
  86%
  462 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 81-100 av 259

Sida
per sida
Sätt fallande sortering