Vinsatser

Vinsater för nybörjaren och finsmakaren.

Prova på att göra ett eget vin med en vinsats och du kommer aldrig att sluta med hembryggning. Första gången förvånas man över det, andra gången gläds du åt det och hundrade gången ger den känslan av lugn och kreativitet. Att starta en vinsats på förmiddagen och redan samma kväll höra hur det börjar bubbla och pysa skönt från kärlet. Det är inte bara ett ljud utan en känsla man vill återkomma till om och om igen.

För dig som vill kunna bjuda på vin så snabbt som möjligt passar en 7-dagars vinsats bäst men om du har mer tålamod än så är en Ekens 8,5 kg alternativet att föredra. En del vinsatser kräver tillsatt strö- eller bryggsocker men i övrigt så behövs bara vatten för att få ett härligt, hemmagjort vin.

Lyssna efter vinsatsens bubblande – svårare än så är det inte

Det är enkelt att göra eget vin från en vinsats, det du verkligen behöver lägga på minnet är det här: När det börjar bubbla så är jäsningen igång. När det slutar bubbla så är jäsningen klar. Svårare än så är det inte.

Chateau

Den absoluta toppsäljaren hos oss är Ekens Chateau sjudagarsvin, en vinsats snabbare än sin egen skugga. En sats räcker för att tillverka 20 liter eget vin på så lite som sju dagar. Tillsätt bara 3,5 till 4 kilo bryggsocker, lyssna efter det härliga pysandet och var beredd med buteljeringen. De finns både som rött och vitt så beställ idag och bjud dina vänner på ett välsmakande hemma gjort vin redan till nästa familjemiddag.

Vinjett

Vinjett är vinsatserna för dig som vill komma igång snabbt och enkelt. Paketet innehåller allt du behöver för att komma igång med din bryggning, socker är det enda som du behöver kompletteringshandla på väg hem från jobbet. Vanligt socker eller bryggsocker, valet är ditt. Beroende på vilket paket du väljer så kan du brygga så mycket som 25 flaskor välsmakande vin på några veckor.

Ekens

Ekens, giganternas vinsats för hembryggning av viner. Vit eller röd Rioja, Ekens Mosel Exklusivt, Lantvin, körsbär, Ekens Zinfandel. Smakerna är många och du väljer själv precis vilket vin du vill göra där hemma. Vill du smaka ett hemmagjort Pinot Noir så har Ekens en variant av den med. 5 Liter koncentrerad druvsaft, 3-4 veckors bryggning och resultatet blir 20-23 liter färdigt vin.

Beställ en vinsats idag!

Beställ en vinsats och smaka av ditt eget hemgjorda vin inom kort. Allt från 7 dagar upp till en månad beroende på vad du vill göra för viner. Vi har smaker och sorter som passar nybörjar, snabbfixaren och finsmakaren. Gemensamt för våra kunder är att de alla gillar vin och framför allt så älskar de gör det själv känslan i att smaka på vin från egna hembryggda vinsatser.

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 25-36 av 53

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Ekens Kir Vinsats
  Ekens Kir Vinsats
  Rating:
  70%
  418 kr
 2. Ekens 7-dagars Chardonnay
  Ekens 7-dagars Chardonnay
  Rating:
  93%
  264 kr
 3. Ekens Zinfandel 8,5 kg Vinsats
  Ekens Zinfandel 8,5 kg Vinsats
  Rating:
  87%
  572 kr
 4. Vinjett Vitt Slottsvin Vinsats
  Vinjett Vitt Slottsvin Vinsats
  Rating:
  88%
  264 kr
 5. Ekens Mosel Exklusivt Vinsats
  Ekens Mosel Exklusivt Vinsats
  Rating:
  90%
  418 kr
 6. Ekens Röd Chianti Vinsats
  Ekens Röd Chianti Vinsats
  Rating:
  90%
  418 kr
 7. Ekens Vermouth Röd Vinsats
  Ekens Vermouth Röd Vinsats
  418 kr
 8. Ekens Sherry Vinsats
  Ekens Sherry Vinsats
  Rating:
  90%
  418 kr
 9. Ekens Tropical Vinsats
  Ekens Tropical Vinsats
  Rating:
  85%
  418 kr
 10. Ekens Pinot 8,5 kg Vinsats
  Ekens Pinot 8,5 kg Vinsats
  Rating:
  89%
  572 kr
 11. Ekens Piesporter Vinsats
  Ekens Piesporter Vinsats
  Rating:
  100%
  418 kr
 12. Ekens Rosé Vinsats
  Ekens Rosé Vinsats
  Rating:
  84%
  296 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 25-36 av 53

Sida
per sida
Sätt fallande sortering