Peppar

Olika sorters peppar av hög kvalité

Det finns peppar och så finns det peppar – kvalitén på peppar är vad som gör skillnaden, och bland vårt utbud av olika sorters äkta peppar så hittar du flera pepparsorter av hög kvalité! Här hittar du den klassiska svartpepparn, vitpeppar och rödpeppar med flera smaknyanser, och lite mer exotiska pepparsorter från regionerna Kampot och Areng i Kambodja.

Hur många sorters peppar finns det?

Svart, vit, grön, röd … flera av dessa pepparsorter har du säkert hemma i köket då peppar är några av de vanligaste kryddorna i världen och är en standardingrediens i många recept. Letar du efter en högkvalitativ pepparsort att använda till pepparsåsen? Då har du absolut kommit rätt! Men visste du att det faktiskt bara finns tre äkta pepparsorter? Dessa är vit-, svart- och grönpepparn och anledningen att bara dessa anses vara äkta peppar är för att alla tre plockas från klätterväxten Piper nigrum. Rosé- och kryddpepparn räknas alltså inte som äkta peppar eftersom de inte plockas från denna växt.

Dra dit pepparn växer!

”Dra dit pepparn växer” är säkert ett uttryck som du känner igen, men vart är det man egentligen syftar på? Pepparn man syftar på växer på området Cayenne i franska Guyana, och det är där som cayennepepparn växer. Cayenne är känt för sitt obehagliga klimat och dit önskar man sina ovänner, därav uttrycket. Men cayennepepparn trivs utomordentligt här, precis som pepparn i områdena Kampot och Areng gör där en av världens godaste pepparsorter odlas – KHMER peppar.

Precis som vin så får pepparn sin karaktär beroende på klimatet pepparn växer i, och den karaktäristiska pepparsmaken kommer från balansen mellan kärnans piperin och skalets eteriska oljor. Visste du att nymald peppar smakar mer för att oljorna frigörs när skalet krossas?

KHMER Peppar – En av världens bästa kryddor 

Pepparn från märket KHMER anses vara en av världens bästa kryddor och älskas av matälskare världen över. Pepparn kommer från regionerna Kampot och Areng i Kambodja och är odlad utan bekämpningsmedel eller konstgödsel med ett rent miljötänk.

PGW har ett brett urval av denna omtyckta peppar, bland annat KHMER Peppar Mix som passar till all sorts matlagning. 

 

 

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.