Hembryggning

Brygg ditt eget öl hemma! För att brygga ditt eget öl behövs vatten, malt, eller maltextrakt, humle och jäst. Du kan göra det hur enkelt som helst eller så komplicerat du önskar. Vi börjar med det enklaste. Färdighumlat maltextrakt på burk eller färdiga påsar, från bl.a. Coopers, Woodforde´s, Brewferm, Muntons eller Mangrove Jack´s, dessa behållare med maltextrakt är redan humlade och blandas ut med vatten enligt instruktion, vill man göra ölet något starkare går det att tillsätta mer maltextrakt i form av flytande maltextrakt ”LME”(liquid malt extract) eller torr maltextrakt ”spraymalt”, DME (dried malt extract).

Vill man gå ett steg längre och blanda råvarorna själv så rekommenderar vi antingen ett nybörjarkit där man gör 4L öl enligt metoden extraktbryggning med stöpning av specialmalt. Humlen tillsätts själv under koket, Nybörjarkite finns i dagsläget i 5 olika varianter, så man kan testa sig fram till sin favorit. Extraktbryggning är det många som stannar vid och går inte hela steget till helmaltsbryggning, då det inte krävs lika mycket utrustning. För att brygga extraktbryggning rekommenderar vi att minst ha en kittel eller kastrull som rymmer minst den volym du tänkt brygga, något att snabbt kunna kyla vörten efter kok som t.ex. en kylspiral.

Sedan behövs även en jäshink, vattenlås, hävert, flaskor att ha det färdiga ölet i, kronkapsyler, en kapsylerare samt rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Extraktbryggning görs enklast genom att hela vattenmängden plus den mängd som avdunstar genom kok, vanligtvis 10-20% i timmen, och maltextraktet blandas kallt. Sedan kokas det under 1 timme varpå humle läggs i. Humle som kokas i 60 minuter ger en beska till ölet, humle som kokas 20-30 minuter ger mer smak av humlen. Kokas den i 1-10 minuter så framhävs mer av humlets arom. Bra nybörjarrecept och hur du bäst brygger med extrakt finns i flertalet av de böcker vi tillhandahåller inom ölbryggning.

Vill man däremot göra öl från grunden så rekommenderar vi helmaltsbryggning. I helmaltsbryggning genomför man några fler steg och processer än vid extraktbryggning samt att det krävs lite mer utrustning. Helmaltsbryggning börjar med att man blötlägger malt i vatten vid en temperatur på ca: 64-68 grader i ca: 1 timme, under den tiden konverteras stärkelsen i malten till jäsbara sockerarter. Sedan separerar (lakar) man ut vörten från malten, vanligtvis görs detta men någon form av sil, detta går att göra med bland annat, BIAB (Brew In A Bag) som är en sorts stor humlepåse eller maltpåse i nylån, med en bazooka eller välvd falskbotten monterad i en kastrull eller kokkärl eller någon av våra automatiska bryggverk så som Grainfather eller BeerKing.

När vörten är uppsamlad ska den kokas i 60 minuter varpå humle tillsätts. När koket är klart ska den kylas, detta görs enklast via en kylspiral i koppar eller rostfritt. När vörten är kyld till rätt temperatur ska den jäsas i jäshink. Tillsätt antingen flytande färsk jäst från White Labs eller torrjäst från Fermentis eller Danstar Lallemand. När det jäst klart ska den antingen sättas på flaska eller partyfat med lite extra socker för att skapa kolsyra, detta görs enklast med carbonation dropps från Muntons eller Coopers, eller så sätter man det färdiga ölet på ölfat av corneliustyp, varpå man kolsyresätter ölet med kolsyra via en sodastream patron och regulator, så kallad fatölsanläggning, för att få över det färdiga ölet från jäshink till fat eller flaska används enklast en pumphävert.

Vill man avancera i sin bryggning så har vi ett stort utbud av tillbehör för dem som vill bygga sina egna bryggverk. Vi har även bryggsalter som t.ex. kalsiumsulfat, kalsiumklorid, magnesiumsulfat och kalsiumkarbonat, samt mjölksyra. Vi har även ett stort utbud av jäst, både torr och färsk flytande, vill man även göra förkulturer på jäst har vi E-kolvar samt magnetomrörare. Vi har ett stort utbud av humle från Europa, USA samt Nya Zeeland. Samma gäller för malt, där har vi en mängd basmalter att välja mellan, både vanlig samt ekologisk, ett stort utbud av specialmalter i form av crystalmalt och karamelmalt från Tyskland, England samt Belgien. Vi har även flera rostade maltsorter samt korn och havreflingor.

Bläddra utifrån
Kategori
  1. Öl (555)
  2. Vin (362)
  3. Ölsatser (68)
  4. Vinsatser (53)
  5. Nybörjarkit Öl 4 Liter (10)
  6. Etiketter (45)
  7. Kosttillskott (4)
  8. Öltillbehör (59)
  9. Tillbehör (13)
  10. Rengöring (10)
  11. Mjöd (13)
  12. Cider (18)
  13. Vatten & Läsk (12)
  14. Aktivt kol (18)
  15. Vattenrenare (0)
  16. Vinkemikalier (35)
  17. Essenser (200)
  18. Litteratur (22)
  19. Socker (11)
  20. Jäst (19)
  21. Emballage (75)
Minskande ordning

   

Artiklar 1 till 16 av totalt 68

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  • Snabbtitt Brygga Öl
    Ny
    Nedsatt pris!

    Brygga Öl

    Alla kan brygga fullt drickbart öl utan någon expertkunskap. I denna bok tar författaren dig steg-för-steg mot nya ölbryggningshöjder. I boken bjuder författaren på många av sina bästa tips och knep för att utveckla och finslipa hemmabryggeriet oavsett vilken nivå du har på din utrustning.
    (1)
    179,00 kr
  • Snabbtitt Münchnermalt, Hel 1 kg
    Nedsatt pris!

    Münchnermalt, 1 kg hel

    Traditionellt det malt som används vid framställning av mörka bayerska öltyper. Kan användas till upp till 100% av maltmängden. Ger vanligen en lite brödig karaktär till ölet. Normalt kan man räkna med att få ut drygt 5 liter vört (vid 50°Ö) per kg malt.
    23,00 kr
  • Snabbtitt Münchnermalt, Hel 25 kg
    Nedsatt pris!

    Münchnermalt, 25 kg Hel

    Traditionellt det malt som används vid framställning av mörka bayerska öltyper. Kan användas till upp till 100% av maltmängden. Ger vanligen en lite brödig karaktär till ölet. Normalt kan man räkna med att få ut drygt 5 liter vört (vid 50°Ö) per kg malt.
    339,00 kr
  • Snabbtitt Vetemalt Hel 1 kg
    Nedsatt pris!

    Vetemalt 1 kg Hel

    Vetemalt bidrar till ett fint skum och en jordig mjuk smak som kan vara trevlig i många öl. I sydtyska veteöl kan andelen vara upp till 80%, men i andra öl är ofta 5 - 10% tillräckligt för att smaken skall märkas. Enzyminnehållet är lågt, och vetemalt måste alltid mäskas tillsammans med kornmalt. Proteinrast vid mäskningen är att rekommendera. Färg: 3 – 5 °EBC
    23,00 kr
  • Snabbtitt Cara Hell 25kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Hell 25 kg Hel

    Producerat av vårskörden. Guldbrund, något aromatisk. Ger din öl en rund arom, djup färg samt en härligt krämig skumkrona.Maltsöt smak med toner av karamell.
    369,00 kr
  • Snabbtitt Cara Amber 25 kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Amber 25 kg Hel

    Cara Amber 25 kg ger en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 20% av maltgivan. Mjuka, maltig karamellsmaker. Smakprofil: Toner av kola, karamell och bröd. Malt typ: Crystal / Karamell Färg: EBC 60-80Ursprung: Tyskland
    369,00 kr
  • Snabbtitt Vara Aroma 25kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Aroma 25 kg Hel

    CaraAroma ger en intensiv maltarom och en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 15% av maltgivan. Malttyp: Crystal / Karamell Färg: EBC 350-450Ursprung: Tyskland
    399,00 kr
  • Snabbtitt Cara Münich 25kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Münich 25 kg Hel

    När kornet grott färdigt höjs temperaturen till 65°C, varvid förjäsbart socker frigörs. Efterhand torkas maltet, vilket ger en viss karamellisering. Karamellmalt kan användas i mindre mängd i syfte att skänka färg, fyllighet och drag av karamellsötma åt ölet. Mörk karamellmalt kallas på engelska 'Crystal malt', denna är ett bra substitut till den gamla Cara Dark eller Crystal 110. Malt typ: Crystal / KaramellFärg: EBC 110-130Ursprung: Tyskland
    369,00 kr
  • Snabbtitt Cara Red 25kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Red 25 kg Hel

    Cara Red 25kg krossad. Perfekt för att tillföra en röd nyans till röda ales och Viena lager. Något aromatisk. Bidrar med mild maltighet samt lite kropp till färdigt öl. Smak: Malt-söt; toner av karamell, honung och kex Färg: 40-60 ° EBC
    399,00 kr
  • Snabbtitt Cara Aroma 1 kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Aroma 1 kg Hel

    CaraAroma ger en intensiv maltarom och en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 15% av maltgivan. Malttyp: Crystal / Karamell Färg: EBC 350-450Ursprung: Tyskland
    29,00 kr
  • Snabbtitt Cara Amber 1 kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Amber 1 kg Hel

    Cara Amber 1 kg ger en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 20% av maltgivan. Mjuka, maltig karamellsmaker. Smakprofil: Toner av kola, karamell och bröd. Malt typ: Crystal / Karamell Färg: EBC 60-80Ursprung: Tyskland
    27,00 kr
  • Snabbtitt Cara Hell 1 kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Hell 1 kg Hel

    Producerat av vårskörden. Guldbrund, något aromatisk. Ger din öl en rund arom, djup färg samt en härligt krämig skumkrona.Maltsöt smak med toner av karamell.
    27,00 kr
  • Snabbtitt Cara Münich 1kg hel
    Nedsatt pris!

    Cara Münich 1 kg Hel

    När kornet grott färdigt höjs temperaturen till 65°C, varvid förjäsbart socker frigörs. Efterhand torkas maltet, vilket ger en viss karamellisering. Karamellmalt kan användas i mindre mängd i syfte att skänka färg, fyllighet och drag av karamellsötma åt ölet. Mörk karamellmalt kallas på engelska 'Crystal malt', denna är ett bra substitut till den gamla Cara Dark eller Crystal 110. Malt typ: Crystal / KaramellFärg: EBC 110-130Ursprung: Tyskland
    27,00 kr
  • Snabbtitt Cara Pils 1 kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Pils 1 kg Hel

    Carapils 1 kg hel är en ljus karamellmalt, även kallad dextrinmalt. Går under namnet Carafoam i USA. Torkningen sker vid låg temperatur vilket innebär att karamellisering och färgning undviks. Denna typ av malt kan användas för att förhöja fylligheten i ljusa öl, utan att smaken i övrigt påverkas.
    27,00 kr
  • Snabbtitt Cara Red 1 kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Red 1 kg Hel

    Cara Red 1kg krossad. Perfekt för att tillföra en röd nyans till röda ales och Viena lager. Något aromatisk. Bidrar med mild maltighet samt lite kropp till färdigt öl. Smak: Malt-söt; toner av karamell, honung och kex Färg: 40-60 ° EBC
    27,00 kr
  • Snabbtitt Veteflingor 1kg
    Nedsatt pris!

    Veteflingor 1kg

    Förgelatinerade och värmebehandlade veteflingor av vete. 1kg
    29,00 kr
Minskande ordning

   

Artiklar 1 till 16 av totalt 68

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5