Trygg Ehandel
0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

Hembryggning

Brygg öl hemma! För att brygga ditt eget öl behövs vatten, malt, eller maltextrakt, humle och jäst. Du kan göra det hur enkelt som helst eller så komplicerat du önskar. Vi börjar med det enklaste. Färdighumlat maltextrakt på burk eller färdiga påsar, från bl.a. Coopers, Woodforde´s, Brewferm, Muntons eller Mangrove Jack´s, dessa behållare med maltextrakt är redan humlade och blandas ut med vatten enligt instruktion, vill man göra ölet något starkare går det att tillsätta mer maltextrakt i form av flytande maltextrakt ”LME”(liquid malt extract) eller torr maltextrakt ”spraymalt”, DME (dried malt extract).

Vill man gå ett steg längre och blanda råvarorna själv så rekommenderar vi antingen ett nybörjarkit där man gör 4L öl enligt metoden extraktbryggning med stöpning av specialmalt. Humlen tillsätts själv under koket, Nybörjarkite finns i dagsläget i 5 olika varianter, så man kan testa sig fram till sin favorit. Extraktbryggning är det många som stannar vid och går inte hela steget till helmaltsbryggning, då det inte krävs lika mycket utrustning. För att brygga extraktbryggning rekommenderar vi att minst ha en kittel eller kastrull som rymmer minst den volym du tänkt brygga, något att snabbt kunna kyla vörten efter kok som t.ex. en kylspiral.

Sedan behövs även en jäshink, vattenlås, hävert, flaskor att ha det färdiga ölet i, kronkapsyler, en kapsylerare samt rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Extraktbryggning görs enklast genom att hela vattenmängden plus den mängd som avdunstar genom kok, vanligtvis 10-20% i timmen, och maltextraktet blandas kallt. Sedan kokas det under 1 timme varpå humle läggs i. Humle som kokas i 60 minuter ger en beska till ölet, humle som kokas 20-30 minuter ger mer smak av humlen. Kokas den i 1-10 minuter så framhävs mer av humlets arom. Bra nybörjarrecept och hur du bäst brygger med extrakt finns i flertalet av de böcker vi tillhandahåller inom ölbryggning.

Vill man däremot göra öl från grunden så rekommenderar vi helmaltsbryggning. I helmaltsbryggning genomför man några fler steg och processer än vid extraktbryggning samt att det krävs lite mer utrustning. Helmaltsbryggning börjar med att man blötlägger malt i vatten vid en temperatur på ca: 64-68 grader i ca: 1 timme, under den tiden konverteras stärkelsen i malten till jäsbara sockerarter. Sedan separerar (lakar) man ut vörten från malten, vanligtvis görs detta men någon form av sil, detta går att göra med bland annat, BIAB (Brew In A Bag) som är en sorts stor humlepåse eller maltpåse i nylån, med en bazooka eller välvd falskbotten monterad i en kastrull eller kokkärl eller någon av våra automatiska bryggverk så som Grainfather eller BeerKing.

När vörten är uppsamlad ska den kokas i 60 minuter varpå humle tillsätts. När koket är klart ska den kylas, detta görs enklast via en kylspiral i koppar eller rostfritt. När vörten är kyld till rätt temperatur ska den jäsas i jäshink. Tillsätt antingen flytande färsk jäst från White Labs eller torrjäst från Fermentis eller Danstar Lallemand. När det jäst klart ska den antingen sättas på flaska eller partyfat med lite extra socker för att skapa kolsyra, detta görs enklast med carbonation dropps från Muntons eller Coopers, eller så sätter man det färdiga ölet på ölfat av corneliustyp, varpå man kolsyresätter ölet med kolsyra via en sodastream patron och regulator, så kallad fatölsanläggning, för att få över det färdiga ölet från jäshink till fat eller flaska används enklast en pumphävert.

Vill man avancera i sin bryggning så har vi ett stort utbud av tillbehör för dem som vill bygga sina egna bryggverk. Vi har även bryggsalter som t.ex. kalsiumsulfat, kalsiumklorid, magnesiumsulfat och kalsiumkarbonat, samt mjölksyra. Vi har även ett stort utbud av jäst, både torr och färsk flytande, vill man även göra förkulturer på jäst har vi E-kolvar samt magnetomrörare. Vi har ett stort utbud av humle från Europa, USA samt Nya Zeeland. Samma gäller för malt, där har vi en mängd basmalter att välja mellan, både vanlig samt ekologisk, ett stort utbud av specialmalter i form av crystalmalt och karamelmalt från Tyskland, England samt Belgien. Vi har även flera rostade maltsorter samt korn och havreflingor.

Bläddra utifrån
Kategori
  1. Öl (503)
  2. Vin (340)
  3. Nybörjarkit Öl 4 Liter (10)
  4. Etiketter (42)
  5. Mjöd (13)
  6. Cider (18)
  7. Vatten & Läsk (11)
  8. Aktivt kol (18)
  9. Utrustning (13)
  10. Essenser (187)
  11. Litteratur (21)
  12. Socker (11)
  13. Jäst (20)
  14. Emballage (72)
Minskande ordning

   

Artiklar 1 till 16 av totalt 129

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  • Snabbtitt Skopa Rostfritt Stål 12"
    Ny
    Nedsatt pris!

    Skopa Rostfritt Stål 12"

    Skopa Rostfritt Stål 12"
    99 kr
  • Snabbtitt Honung Lind
    Nedsatt pris!

    Honung Lind

    Svensk ekologisk och kravmärkt lindhonung.
    105 kr
  • Snabbtitt Maris Otter 25kg KROSSAD
    Nedsatt pris!

    Maris Otter 25 kg Krossad

    En maltsort som togs fram på 60-talet i Cambridge och som av många bryggare anses vara maltsorten med stort M för brittiska ales. Maltens höga kvalitet och karaktär bidrar till dess popularitet bland bryggare världen över. Crisps Maris Otter odlas av utvalda odlare i Norfolk, inte långt från Cambridge. Malten passar utmärkt till brittiska öltyper som pale ale, porter, stout och barley wine. Krossad Färg: 5,5 – 7,5 °EBC
    439 kr
  • Snabbtitt Gängad Kulkoppling Gas 1,4" MFL
    Nedsatt pris!

    Gängad Kulkoppling Gas 1,4" MFL

    Kulkoppling för corneliusfat med självstängande snabbkoppling . Grå/vit koppling som passar fatventilen för gas. Gänga: 1/4" MFL
    89 kr
  • Snabbtitt Öljäst Mangrove Jack's M15
    Nedsatt pris!

    Öljäst Mangrove Jack's M15 Empire Ale

    En ale jäst som lämpar sig för en mängd olika fylliga ales. Lämplig för Scottish Heavy Ales, American Amber Ales, Sweet Stouts m.m.. Aromatiska Egenskaper: Empire Ale-jästen kan ge karaktäristiska aromer som påminner om mörk frukt. Smak egenskaper: Fyllig kropp, som kan påminna om mörk frukt karaktär. Förjäsbarhet: 70 - 75% Alkoholtolerans: 8% Flockning: 4/5 Jästemperatur: 18-22 ° C
    41 kr
  • Snabbtitt Öljäst Mangrove Jack's M44
    Nedsatt pris!

    Öljäst Mangrove Jack's M44 West Coast

    Denna ale jäst lämpar sig bäst för amerikanska ales, så som American Style Pale Ale, American Style India Pale Ale, American Double IPA, American-Style Imperial Stout och mer. Utjäsningsgrad: hög Flockning: Hög Användningsanvisningar: För bästa resultat, jäs vid 18-23 C
    41 kr
  • Snabbtitt Bazooka Oval
    Ny
    Nedsatt pris!

    Bazooka Oval

    Bazooka oval som också kallas för LauterHelix är användbar oavsett som du är en erfaren ölbryggare eller entusiastisk nybörjare. Den hjälper dig att sila vört vid mäskning och snabbar upp bryggprocessen. Produkten är uppbyggd av en koppling och en spiral i rostfritt stål som är själva silen. Den är tillräckligt tät för att sila bort de stora partiklarna men släpper igenom vörten. Kopplingen sätts ihop med en tappkran på andra sidan kärlet.
    439 kr
  • Snabbtitt Fjäderpackning för Fatventil
    Nedsatt pris!

    Fjäderpackning för Fatventil

    Fjäderpackning för Fatventil
    31 kr
  • Snabbtitt Star San HB Five Star 236 ml
    Nedsatt pris!

    Star San HB Five Star 236 ml

    STAR SAN HB Ett högskummande anjoniskt syrabaserat rengöringsmedel för användning inom dryckes- och livsmedelsindustrin. • Lämnar tankar och utrustning fläckfria och motverkar avlagringar • Påverkas inte av organiska föroreningar • Endast 60 sek kontakttid behövs! • Använd inte på mjuka metaller eller i CIP-system • Dosering : 15 - 25 ml / 10 liter vatten • Bruksanvisning på norska och svenska Bruksanvisning: Använd som en sista sköljning. Diska noggrannt före användning så att alla fasta partiklar är avlägsnade. Vid behov, skrapa och blötlägg. Tvätta sedan noggrannt med ett bra rengöringsmedel. Skölj sedan med kranvatten. Bered en lösning av 15 till 25 ml Star San HB ™ per 10 liter vatten ( 1 oz / 5 gal till 1 oz / 3 gal) . Applicera på ytan med en trasa, borste eller svamp,. Alternativt kan man spraya ytan. Spraya 15-20 cm  från ytan och gnugga med en borste , trasa eller svamp. Mindre föremål kan nedsänkas i lösningen. Ytan måste vara blöt i minst 1 minut. Låt lufttorka efteråt. Förslut förpackningen tätt efter användning och förvara den på väl ventilerad plats. Förvaras oåtkomligt för barn. BLANDA INTE STAR SAN HB ™ med klorerade rengöringsmedel! Klorgas kan då bildas.
    (8)
    129 kr
  • Snabbtitt White Labs Kombucha WLP600
    Ny
    Nedsatt pris!

    White Labs Kombucha WLP600

    Kombucha är sötat te som har fermenterats med en startkultur dvs Kombuchakultur eller SCOBY. Scoby står för Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast vilket alltså är precis vad svampen är. White Labs Kombucha Scoby är laboratorieframställd och därför helt fri från kontaminering. Denna bakteriekultur är framtagen för professionella Kombuchaframställare men det betyder såklart inte att du inte kan införskaffa en för hembryggning om du vill ha den bästa Kombuchakulturen på marknaden. Kombucha innehåller antioxidanter, syra, socker, vinäger och B-vitamin. Många Kombuchadrickare vittnar om lindrigare besvär av gluten och laktos samt bättre hälsa generellt. Tänk på att du alltid kan återanvända din Scoby och öka på mängden Kombucha du brygger. Dessutom kommer det nya små bakteriekulturer som du kan ge bort till en vän.
    279 kr
  • Snabbtitt Mortel i rostfritt stål stor
    Nedsatt pris!

    Mortel i rostfritt stål stor

    Mortel i rostfritt stål stor
    219 kr
  • Snabbtitt Flaked torrefied Maize
    Nedsatt pris!

    Flaked torrefied Maize (Majsflingor) 1kg

    Flingor av puffad majs. Omältad majs som har värmebehandlats för att gelatinera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Majsflingor framhäver humlekaraktären och gör ölen ljusare och torrare. Vid bryggning av ljus öl rekommenderas att max 40 % av maltgivan bestå av majsflingor. Mälteri: Crisp Land: England EBC: 1,5
    31 kr
  • Snabbtitt Flaked torrefied Maize
    Nedsatt pris!

    Flaked torrefied Maize (Majsflingor) 25kg

    Flingor av puffad majs. Omältad majs som har värmebehandlats för att gelatinera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Majsflingor framhäver humlekaraktären och gör ölen ljusare och torrare. Vid bryggning av ljus öl rekommenderas att max 40 % av maltgivan bestå av majsflingor. Mälteri: Crisp Land: England EBC: 1,5
    449 kr
  • Snabbtitt Flaked torrefied Rice
    Nedsatt pris!

    Flaked torrefied Rice (Risflingor) 25kg

    Flingor av puffat ris. Omältat ris som har värmebehandlats för att gelatinera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger i stort sett inget bidrag till ölfärgen. Ger en torrare öl och mer framstående humlekaraktär. Mälteri: Crisp Land: England EBC: saknar färg
    499 kr
  • Snabbtitt Flaked torrefied Rice
    Nedsatt pris!

    Flaked torrefied Rice (Risflingor) 1kg

    Flingor av puffat ris. Omältat ris som har värmebehandlats för att gelatinera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger i stort sett inget bidrag till ölfärgen. Ger en torrare öl och mer framstående humlekaraktär. Mälteri: Crisp Land: England EBC: saknar färg
    30 kr
  • Snabbtitt Medium Crystal (Crystal 240) 1kg okrossad
    Nedsatt pris!

    Medium Crystal (Crystal 240) 1kg okrossad

    En mörk karamellmalt. Crystal malt genomgår en speciell sorts torkningsprocess där grönmalten bakas i försockringstemperatur innan temperaturen snabbt höjs och malten torkas. Resultatet är en karamellisering av maltkornet som ger upphov till en knäckig karamellsmak. Kan användas i små mängder för justering av färg och smak. Större givor ger djup röd färg och smak. Mälteri: Crisp Land: England EBC: 250-290
    26 kr
Minskande ordning

   

Artiklar 1 till 16 av totalt 129

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5