Under denna kategori hittar du både flytande och frystorkad Öljäst. Kända märken såsom Danstar, White Labs, Safale, Saflager och Brewferm. Ett riktigt öl består av humle, malt, jäst och vatten - ingenting mer. Hemligheten med att brygga ett gott öl är naturligtvis i vilka proportioner man blandar dessa fyra ingredienser men råvarorna är självklart lika viktiga. På samma sätt som du påverkar smaken med humle och malt har det även betydelse vilken öljäst du använder. Här på PGW Produkter har vi öljäst som passar för alla sorters öl - från fruktig belgisk klosteröl till stenhård amerikansk IPA och engelsk lager.
En traditionell överjäst som har bra balans mellan fruktiga estrar och värmande kryddfenoler. Jästen lämnar lite sötma och klarnar bra om den lämnas tillräckligt länge.
Denna Belgisk wit-jäst ger en mycket lätt kryddig ton med en antydan av bubbelgums karaktär.
White Labs Belgian Wit II Ale WLP410 är något kryddigare än WLP400. Den lämnar en något högre sötma och används till att jäsa Belgian Wit, Kryddiga Ales, Veteale och andra specialöl.
Förjäsbarhet: 70-75%Alkoholtolerans: 5-10% Flockning: Låg till medelJästemperatur: 19-23 °c
En ale jäst som lämpar sig för en mängd olika fylliga ales.
Lämplig för Scottish Heavy Ales, American Amber Ales, Sweet Stouts m.m..
Aromatiska Egenskaper:
Empire Ale-jästen kan ge karaktäristiska aromer som påminner om mörk frukt.
Smak egenskaper:
Fyllig kropp, som kan påminna om mörk frukt karaktär.
Förjäsbarhet: 70 - 75%
Alkoholtolerans: 8%
Flockning: 4/5
Jästemperatur: 18-22 ° C
Denna ale jäst lämpar sig bäst för amerikanska ales, så som American Style Pale Ale, American Style India Pale Ale, American Double IPA, American-Style Imperial Stout och mer.
Utjäsningsgrad: hög
Flockning: Hög
Användningsanvisningar: För bästa resultat, jäs vid 18-23 C
Öljäst Danstar Windsor är en öljäst som tar ut den riktiga karaktären av en engelsk ale bara för dig. Windsorjästen kommer från riktiga engelska jäststammar och ger dig en härligt god och fruktig smak både i munnen och näsa genom lukten. Smaken är lite fräscht jästig men som tidigare nämnt fruktig och god. Bryggare brukar välja Windsor eftersom det har ett brett register och fungerar på allt från pale ale till porter men smaken blir ändå karaktäristisk som en traditionell ale.
Denna berömda jäststam från Weihenstephan i Tyskland används i bryggeriindustrin över hela världen. Perfekt för de flesta lager. Jästemperatur: 9-15°C, idealt 12°C
Amerikansk ale jäst. Perfekt för amerikainspirerande APA , IPA och American brown ale. Ger välbalanserade och rensmakande öl med låg diacetylnivå. Jästemperatur: 15-24°C