Öl

Att brygga öl hemma har aldrig varit lättare

Vi på PGW.se har allt du behöver för att brygga din egen öl hemma själv. Hos oss kan du beställa allt du behöver för att göra din egen öl. Ölsatser för nybörjare, nybörjarkit med helmaltsbryggning eller råvaror för dig som vill brygga efter eget recept.

Allt du behöver för hembryggning av öl finns hos oss!

PGW har ett stort utbud av allt som behövs för hembryggning av öl. Olika sorter av humle, malt, jäst och socker. Annan utrustning som behövs för att brygga öl hemma är enkel. Du behöver en plasttunna för jäsning, en kokplatta och en stor gryta. Hos oss kan du köpa all utrustning du behöver för att komma igång med ditt ölbryggeri hemma.

Så ser du till att ölen du brygger hemma inte blir dålig

Då det finns mobila kokplattor så kan du brygga öl mer eller mindre i vilket rum, lokal eller källare som helst. Även ett badrum fungerar som bryggeri. Ha bara koll på att det inte är för varmt i rummet där jäskörlen står så att ölen inte blir dålig. Det viktigaste är att du inte slarvar med hygienen. Efter möskning, lakning och kokning av vörten kommer ölbryggningens kritiska moment. När du blandar vörten med jästen så måste allt omkring den biten vara sterilt så att ölen inte ska bli dålig.

Brygg öl själv och spara pengar

Det är billigare att brygga öl hemma och för den som har ett stort intresse av öl så kan hembryggning bli en fin hobby. Du som är expert på att brygga egen öl kan ta steget längre och anmäla dig till SM i hembryggd öl som anordnas av Svenska hembryggareföreningen.

Så brygger du egen öl - enkel beskrivning

 1. Först av allt måste du se till att din utrustning är ren.Jästen ska inte ha några bakterier utifrån. Diskmedel elle andra rengöringsmedel med parfym rekommenderas inte då det kan påverka smaken i din fördigbryggda öl.
 2. Steg nummer ett är mäskning av malten. Malt innehåller stärkelse som omvandlas till socker när du mäskar. Blanda ca 3 liter vatten per 1 kg malt. Blandningen ska koka i 67 grader i ca en timma. När det är klart har det bildats en söt vätska som kallas vört.
 3. Skölj vörten sakta för att skölja bort allt socker. Helst i 80 grader. Detta kallas lakning. När lakningen är klar heller du över vörten i kokkärlet.
 4. Koka vörten kraftigt i ca en timma. Använd inte lock så att det illasmakande ämnet DMS ångar bort. Tillsätt humle under tiden. Humlen som läggs till ibörjan av koket ger din öl det betska medan humle som läggs till sent ger din öl arom och smak.
 5. När du har kokat klart är det dags att kyla ner vörten till önskad temperatur. En snabb nerkylning rekommenderas för att minska risken för bildning av bakterier. För ale är det ca 20 grader och för lager ca 10 grader. Se till att allt som kommer i kontakt med ölen från nu är desinficerat.
 6. För över vörten till ett jäskörl och tillsätt jäst. Jästen omvandlar sockret till alkohol och omvandlar vörten till öl.
 7. När jäsningen är klar tappas ölen upp i flaskor och du tillsätter socker för att få kolsyra i ölen. En process som tar ca 2 veckor.

Pgw produkter AB har levereat ölsatser och tillbehör för hembryggare sedan 1991.

Bläddra utifrån
Kategori
 1. Nybörjarkit Öl 4 Liter (11)
 2. Ölsatser (50)
 3. Maltextrakt (9)
 4. Öljäst (38)
 5. Ölkemikalier (24)
 6. Humle (29)
 7. Malt (57)
 8. Bryggverk (16)
Minskande ordning

   

Artiklar 1 till 16 av totalt 454

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • Humle Jester pellets 100g
  Ny
  Nedsatt pris!

  Humle Jester pellets 100g

  Humle Jester pellets 100g
  59 kr
 • Mjölksyra 80 % 1L
  Ny
  Nedsatt pris!

  Mjölksyra 80 % 1L

  Mjölksyra 80 % 1 liter. Används för att syra och justera pH i öl och mäsk. Går lika bra att använda i vin som öl.
  99 kr
 • Grainfather Bryggverk 70 L
  Ny
  Nedsatt pris!

  Grainfather Bryggverk 70 L

  Grainfather G70 är den nya och utvecklade samt betydligt större versionen av bryggverket Grainfather Connect. Optimalt bryggverk för hemmabryggaren.
  17 999 kr
 • Brunmalt 1 kg Hel
  Nedsatt pris!

  Brunmalt 1 kg Hel

  Brunmalt 1 kg Hel
  32 kr
 • Öljäst Mangrove Jack's M29 French Saison Yeast
  Nedsatt pris!

  Öljäst Mangrove Jack's M29 French Saison Yeast

  Öljäst Mangrove Jack's M29 French Saison Yeast
  41 kr
 • Öljäst Mangrove Jack's M54 Californian Lager Yeast
  Nedsatt pris!

  Öljäst Mangrove Jack's M54 Californian Lager Yeast

  Mangrove Jack´s Californian Lager Yeast M54
  (1)
  41 kr
 • Öljäst Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel Yeast
  Nedsatt pris!

  Öljäst Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel Yeast

  Öljäst Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel Yeast
  41 kr
 • MJ New Zealand Golden Ale
  Nedsatt pris!

  MJ New Zealand Golden Ale

  En klar gyllene ale med subtila undertoner av malt och frukt. Behaglig bitterhet.
  (1)
  129 kr
 • MJ New Zealand Pilsner Blonde
  Nedsatt pris!

  MJ New Zealand Pilsner Blonde

  En piIsner med mild bitterhet och uppfriskande torr finish.
  129 kr
 • MJ New Zealand APA
  Nedsatt pris!

  MJ New Zealand APA

  En välbalanserad amerikansk pale ale, med en härlig maltkaraktär och tillfredsställande bitterhet.
  (1)
  129 kr
 • MJ New Zealand Pale Ale
  Nedsatt pris!

  MJ New Zealand Pale Ale

  En god pale ale med fruktigt karaktär, lätt bitterhet.
  129 kr
 • Grainfather Storage Bag
  Nedsatt pris!

  Grainfather Storage Bag

  Förvara ditt bryggverk med stil, och skydda det mot damm och smuts.
  259 kr
 • Mangrove Jack's Heat Pad
  Nedsatt pris!

  Mangrove Jack's Heat Pad

  Värmeplatta som placeras under jäskärlet för jäsning i kalla utrymmen tex kylskåp, källare eller garage. Ger en låg och konstant värme vilket hjälper jästaktiviteten och hindrar att jäsningen avstannar för tidigt. Billig i drift Spänning: 220-240V Effekt: 25W Bredd: 32 cm Djup: 32 cm
  399 kr
 • Säkerhetsventil till fat ink. packning
  Nedsatt pris!

  Säkerhetsventil till fat ink. packning

  Säkerhetsventil till fat ink. packning
  49 kr
 • BrewMonk 45L
  Nedsatt pris!

  BrewMonk 45L

  En ny Brew Monk har tillkommit i klosterordningen. Hängiven till att mäska, filtrera och koka i ett och samma kärl. Den nya matta finnishen ger dessutom en stilsäker och modern design. Brew Monk är en automatisk allt i ett bryggverk tillverkad i rotfritt stål med en kapacitet för att enkelt kunna brygga upp till 30 liter vört. Du kontrollerar och övervakar hela processen via den programerbara kontrollen med digital displat. Tack vara den integrerade maltpipan behöver du inte längre en separat tank för filtrering.  Med hela 3000 watts effekt, vilket är 25% högre än liknande bryggverk på marknaden, så får du fort upp din vört till kokning.  Kapacitet: 45 liter (total volym = 52 liter) Storlek: Höjd x Bredd = 69 x 35 cm. Tillverkad i Stainless steel AISI 304 Från 100 till 3000 W, med 100 W steg Justerbar maltpipa och skärm SST maltpipan håller upp till 12 kg, med SST skärm och avtagbara handtag för lyft.  Maltpipan kan enkelt lyftas bort med endast två steg. Detta reducerar risken för oxidering. Integrerad, transparent pipa med litergradering för att kontrollera volymen. Integrerad magnetisk pump. Programerbar kontroll med digital displat.  Programmerbar i upp till 9 bryggsteg och 9 humletillförsel. Alarm/påminnelsefunktion. Minne för att spara upp till 9 recept. Temperatur mellan: 25 – 100°C. clear LCD screen Robust bazookafilter i rostfritt stål. Enkel att montera och rengöra. Avtagbar SST ball valve ½” med munstycke. Glaslock för att enkelt kunna övervaka mäskningsprocessen.  220V, 50Hz 3 års garanti Instruktioner på 11 språk
  (1)
  5 495 kr
 • Extra Ljus Pilsnermalt 25 kg Krossad
  Nedsatt pris!

  Extra Ljus (Bestmalz) Pilsnermalt 25 kg Krossad

  BEST Heidelberg Extra ljus basmalt med lätt och ren smak och någon sötma. Perfekt för ljusa ölstilar, som tysk pils eller mexikansk ljus lager. Land: Tyskland EBC:
  379 kr
Minskande ordning

   

Artiklar 1 till 16 av totalt 454

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5