Trygg Ehandel
0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

Öl

Att brygga öl hemma har aldrig varit lättare

Vi på PGW.se har allt du behöver för att brygga din egen öl hemma själv. Hos oss kan du beställa allt du behöver för att göra din egen öl. Ölsatser för nybörjare, nybörjarkit med helmaltsbryggning eller råvaror för dig som vill brygga efter eget recept.

Allt du behöver för hembryggning av öl finns hos oss!

PGW har ett stort utbud av allt som behövs för hembryggning av öl. Olika sorter av humle, malt, jäst och socker. Annan utrustning som behövs för att brygga öl hemma är enkel. Du behöver en plasttunna för jäsning, en kokplatta och en stor gryta. Hos oss kan du köpa all utrustning du behöver för att komma igång med ditt ölbryggeri hemma.

Så ser du till att ölen du brygger hemma inte blir dålig

Då det finns mobila kokplattor så kan du brygga öl mer eller mindre i vilket rum, lokal eller källare som helst. Även ett badrum fungerar som bryggeri. Ha bara koll på att det inte är för varmt i rummet där jäskörlen står så att ölen inte blir dålig. Det viktigaste är att du inte slarvar med hygienen. Efter möskning, lakning och kokning av vörten kommer ölbryggningens kritiska moment. När du blandar vörten med jästen så måste allt omkring den biten vara sterilt så att ölen inte ska bli dålig.

Brygg öl själv och spara pengar

Det är billigare att brygga öl hemma och för den som har ett stort intresse av öl så kan hembryggning bli en fin hobby. Du som är expert på att brygga egen öl kan ta steget längre och anmäla dig till SM i hembryggd öl som anordnas av Svenska hembryggareföreningen.

Så brygger du egen öl - enkel beskrivning

  1. Först av allt måste du se till att din utrustning är ren.Jästen ska inte ha några bakterier utifrån. Diskmedel elle andra rengöringsmedel med parfym rekommenderas inte då det kan påverka smaken i din fördigbryggda öl.
  2. Steg nummer ett är mäskning av malten. Malt innehåller stärkelse som omvandlas till socker när du mäskar. Blanda ca 3 liter vatten per 1 kg malt. Blandningen ska koka i 67 grader i ca en timma. När det är klart har det bildats en söt vätska som kallas vört.
  3. Skölj vörten sakta för att skölja bort allt socker. Helst i 80 grader. Detta kallas lakning. När lakningen är klar heller du över vörten i kokkärlet.
  4. Koka vörten kraftigt i ca en timma. Använd inte lock så att det illasmakande ämnet DMS ångar bort. Tillsätt humle under tiden. Humlen som läggs till ibörjan av koket ger din öl det betska medan humle som läggs till sent ger din öl arom och smak.
  5. När du har kokat klart är det dags att kyla ner vörten till önskad temperatur. En snabb nerkylning rekommenderas för att minska risken för bildning av bakterier. För ale är det ca 20 grader och för lager ca 10 grader. Se till att allt som kommer i kontakt med ölen från nu är desinficerat.
  6. För över vörten till ett jäskörl och tillsätt jäst. Jästen omvandlar sockret till alkohol och omvandlar vörten till öl.
  7. När jäsningen är klar tappas ölen upp i flaskor och du tillsätter socker för att få kolsyra i ölen. En process som tar ca 2 veckor.

Pgw produkter AB har levereat ölsatser och tillbehör för hembryggare sedan 1991.

Bläddra utifrån
Kategori
  1. Nybörjarkit Öl 4 Liter (11)
  2. Ölsatser (68)
  3. Maltextrakt (10)
  4. Öljäst (52)
  5. Ölkemikalier (20)
  6. Grainfather (43)
  7. Humle (41)
  8. Malt (64)
Minskande ordning

   

Artiklar 1 till 16 av totalt 516

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Minskande ordning

   

Artiklar 1 till 16 av totalt 516

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5