Öljäst

Flytande och frystorkad Öljäst

Här hittar du både flytande och frystorkad Öljäst. Kända märken såsom Danstar, Brewers Choice, Safale, Saflager och Brewferm. Ett riktigt öl består av humle, malt, jäst och vatten - ingenting mer. Hemligheten med att brygga ett gott öl är naturligtvis i vilka proportioner man blandar dessa fyra ingredienser men råvarorna är självklart lika viktiga. På samma sätt som du påverkar smaken med humle och malt har det även betydelse vilken öljäst du använder. Här på PGW har vi öljäst som passar för alla sorters öl - från fruktig belgisk klosteröl till stenhård amerikansk IPA och engelsk lager.

Vad är öljäst?

Jäst är en encellig svamp organism. Öljäst är faktiskt ett fantastisk livsmedel som innehåller aminsyror för proteinbildning, 40% protein, 14 mineraler som selen, kalcium och järn. 20 vitaminer, framförallt B-vitaminer och nukleinsyra som är viktig för regeneringen av celler. Till skillnad från öl så innehåller inte öljäst alkohol. Det är därför ett riktigt superbra livsmedel för människor i alla åldrar. Öljäst bör konsumeras av kvinnor som ammar eller är gravida, barn i utvecklingsstadiet, personer som följer en diet för att tappa vikt då öljäst i en till exempel smoothie stillar hunger. Öljäst som kommer fram under mognadsprocessen av öl har en ganska bitter smak men den kan göras ren och man kan köpa den i naturlig smak eller i smak av öpple eller ost. Öljästen med bäst kvalite är den färska som du får fram när du jäser din öl.

Jäsning av öl

För att du ska lyckas med jäsningen av din öl så behövs rätt temperatur, rätt luftning och rätt mängd jäst. Jästen förbrukar sockerarter och ger ifrån sig etanol(alkohol) och koldioxid. Tänk på att jästsvamparna inte har någon nytta av alkohol så att du inte försöker göra din öl för stark. Vid 7,5 till 8,8% alkohol börjar jästens förmåga till jäsning att skadas allvarligt. Vid 14% alkohol dödas jästen. 

Färdiga jäskit

Vi säljer kompletta jäskit i olika storlekar och även för vin med bag-in-box. Hos oss på pgw hittar du även separata jäshinkar och alla tillbehör.

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-20 av 53

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Mangrove Jacks M47
  30 kr
 2. Öljäst Lallemand London ESB
  45 kr
 3. Bulldog B1 Universal Ale
  30 kr
 4. Bulldog B16 Belg. Saison
  30 kr
 5. Bulldog B19 Belg. Trapix
  30 kr
 6. Bulldog B23 Steam Lager
  30 kr
 7. Bulldog B34 German Lager
  30 kr
 8. Bulldog B38 Amber Lager
  30 kr
 9. Bulldog B4 English Ale
  30 kr
 10. Bulldog B44 European Ale
  30 kr
 11. Bulldog B49 Bavaria Wheat
  30 kr
 12. Bulldog B5 American West
  30 kr
 13. White Labs Irish Ale WLP004
  83 kr
 14. Philly Sour Lalleman Jäst
  62 kr
  • REA
  White Labs Belgian Wit II Ale WLP410
  Specialpris 39,50 kr Ordinarie pris 83 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-20 av 53

Sida
per sida
Sätt fallande sortering