PGW Produkter marknadsför ett fylligt sortiment av ölkemikalier. Creamy Top Superskum ger ditt öl ett extra krämigt skum medan Icing Glass Finings eller Irish Moss klarmedel ger ditt nybrygge exakt den färg du vill att det ska ha. Använd kalciumkarbonat, kalciumklorid, kalciumsulfat och magnesiumsulfat för vattenjusteringens olika processer och jodofor för sterilisering av din jäsutrustning. Laktos ger din öl eller cider sötma och genom att tillsätta maltodextrin får ditt öl kolhydrater som ger det extra fyllighet. Öljäst Coopers ger ölet alkohol, kolsyra och en del smakämnen medan pilsnerenzym ger ett torrare öl som dessutom jäser ut bättre, samtidigt får man ett öl med färre kalorier. I sortimentet hittar du även mjölksyra för pH-justeringen.
Liquid Beer Finings är ett flytande klarningsmedel från Mangrove Jacks. Används för att klarna ditt öl.
Häll rakt ner i din vört direkt innan flaskning och njut av en klarare dryck.
Fri från GMO och utvinns naturligt från växtriket därav lämplig för vegetarianer och veganer.
Risskal används för att lufta upp maltbädden och underlätta utmäskning/lakning. Man undviker helt enkelt att få stopp i maltbädden så att vörten kan flöda fint. Risskal ger varken färg eller smak till din bryggd och behöver ej krossas eftersom det bara är skal. Den är mer effektivt än havreskal eftersom det är "fluffigare" och luftar upp maltbädden bättre. Användning: Normal dosering är ca 200g till ca 5 kg malt.
Bryggsocker är rent druvsocker. Detta ger en renare jäsning, och en högre kvalitet på slutprodukten. Ger också mindre luktproblem under själva jäsningen. Observera att bilden föreställer den gamla 2 kg förpackningen. Den nya förpackningen innehåller 3 kg.