Värmekällor

Värmekällor för lakning och mäskning för hemmabryggaren 

Brygg öl hemma! Att brygga öl och andra drycker är enkelt och roligt, och något som vem som helst kan göra hemma. Det enda du behöver är rätt utrustning! För att brygga ditt eget öl behöver du en mängd ingredienser: öl, vatten, malt, eller maltextrakt, humle och jäst. Dessa ingredienser är det enda du behöver för att brygga ett gott öl, och du kan göra det så enkelt eller så komplicerat som du själv önskar - hur du än väljer att göra så har vi allt det du behöver! 

Vill man avancera i sin bryggning så har vi ett stort utbud av tillbehör för dem som vill brygga sina egna bryggverk. Vi har även bryggsaker som till exempel kalsiumsulfat, kalsiumklorid, magnesiumsulfat och kalsiumbonat, samt mjölksyra. Förutom detta finner du ett brett utbud av jäst, både torr och färsk flytande. Bland PGW:s produkter hittar du produkter för hela bryggningsprocessen, bland annat värmekällor för lakningen och mäskningen, samt rostfria kittlar, omrörning, vörtkylare och filtrering.

Mäskning och lakning 

Det finns flera steg i bryggningsprocessen, och två av dem är lakning och mäskning, och för dessa ändamål behöver du en värmekälla

Mäskningen är när krossad malt blandas med varmt vatten till en mäsk. Vilken temperatur du ska använda beror lite på vilken öltyp som ska bryggas, en lägre temperatur ger ett mer utjäst öl, men en högre temperatur ger ett fylligare öl. Temperaturen bör ligga någonstans mellan 64 och 69 grader. Mäskningen pågår i ungefär en timme, sedan silas mäsken av och det som blir kvar kallas för vört. 

Lakning är när hett vatten strilas över mäsken för att på det här sättet få ut mer vört.

Våra värmekällor 

Bland våra produkter hittar du värmekällor från bland annat det välkända märket Grainfather. Grainfather Sprage Water Heater är en lakvattenvärmare med siktglas som är temperaturkontrollerad. Detta innebär att denna värmekälla värmer upp lakvattnet och behåller rätt temperatur i längden, vilket ger dig en lätt och smidig bryggningsprocess. 

Förutom den smidiga Grainfather så erbjuder vi även en värmeplatta som placeras under jäskärlet i till exempel kylskåp som ger en låg och konstant värme, samt en doppvärmare som hjälper mäsken att hålla en stabil temperatur.

Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Mangrove Jack's Heat PadMangrove Jack's Heat Pad
    Mangrove Jack's Heat Pad
    440 kr
Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

per sida
Sätt fallande sortering