Humle Styrian Golding Pellets 100g

Slut i lager Vikt: 110 g
SKU
ÖT543
Bevaka Produkt
Snabb överblick
En slovenisk Fuggle som även går under namnet Savinja Golding. Troligen försedd från England ursprungligen. En historia säger att de slovenska odlarna trodde att de fått Kent Golding när det egentligen var Fuggle. Det är en berömd aromhumle som utbrett används i både lager och ale men den passar även som bitterhumle.

Arom/Smak: Delikat kryddig och mjukt blommig.

Alfasyran ligger mellan 4-6 %.

Kan ersättas med Fuggle.
67 kr

Garanterad och trygg e-handel

Styrian Golding är ett samlingsnamnet för flera slovenska humlesorter, varav savinjski golding är den som ofta avses. Humlen är ursprungligen troligen försedd från England. En historia säger att de slovenska odlarna trodde att de fått “Kent Golding” när det egentligen var fuggle. Styrian Golding är alltså en klon av den brittiska humlesorten fuggle, men har genom slovensk odling utvecklat andra egenskaper. 

En populär allroundhumle

Det här är en populär aromhumle som används i både lager och ale men den passar även som bitterhumle. Smaken är delikat kryddig och mjukt blommig, lite lätt örtig. Lite jordig med toner av citrus. Alfasyran ligger på 4-6%. Styrian Golding kan ersättas med en klassisk Fuggle.

Styrian Golding används ofta i belgiska typer av öl, engelsk ale och pilsner. Man kan säga att det är en typ av allroundhumle med låg alfasyra, alltså beska, och som ofta används sent i koket. Men som sagt tidigare används den även som bittergiva. Styrian Golding används även för torrhumling och då främst i brittiska öl när man önskar örtiga och citrusfruktiga nyanser.

Allmänt om humle

Humle (Humulus lupulus) ingår i artfamiljen hampaväxter och kommer ursprungligen från Kina. Humlen har därifrån spridit sig till andra delar av världen och humle finns nu naturligt i Europa, Asien, Nordafrika och Nordamerika, men främst odlas humle i USA, Tyskland, Tjeckien och Kina. En rolig anekdot, är att i takt med ett ökat ölintresse, har vi nu fått ett uppsving av humleodlingar även i Sverige. Nu jobbas det för fullt att föra kulturarvet vidare och lyfta fram olika humlesorter som ger ett gott öl.

Bra att veta om Styrian Golding

  • Smaken är delikat kryddig och mjukt blommig
  • Alfasyran ligger på 4-6%
  • Styrian Golding är en klon av humlesorten fuggle och kan därmed ersättas med en klassisk Fuggle
  • Används främst för arom, men även som bittergiva och torrhumling
0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Humle Styrian Golding Pellets 100g
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris