Kalibrering PH 7,01 0,5 L

I lager Vikt: 500 g
SKU
T062
Snabb överblick
Vätska som används vid kalibrering av digital pH-mätare. Kallas även för buffer eller buffertlösning och är nödvändig för att säkerställa att mätaren visar ett korrekt pH-värde. Bufferlösningarna ger ett exakt resultat och är lätta att använda. Vid kalibreringen används två olika vätskor. En buffer med neutralvärdet pH 7.0 och pH 4.0 eller pH 10.0 beroende på om du vill mäta surt eller basiskt.
288 kr

Garanterad och trygg e-handel

Kalibreringsvätska PH 7.01, 0,5 liter.

När en digital pH-mätare används krävs en regelbunden kalibrering. Kalibreringen är nödvändig för att säkerställa att mätaren visar ett korrekt pH-värde. För att kalibrera den digitala mätaren är kalibreringsvätskor att rekommendera. Vätskorna kallas även för buffer eller buffertlösning.

Ett buffertsystem, buffert eller buffertlösning är en vattenlösning som vanligtvis innehåller en svag syra och dess korresponderande bas i någon proportion, exempel ättiksyra och något acetatsalt. En buffert hjälper också till att hålla pH-värdet konstant vid spädning med vatten. Vid kalibreringen används två olika vätskor. En buffer med neutralvärdet pH 7.0 och utöver detta väljer man en vätska med pH 4.0 eller pH 10.0 beroende på om du vill mäta surt eller basiskt. Bufferlösningarna ger ett exakt resultat och är lätta att använda.

Rengör behållare och pH-mätare med destillerat vatten för ett så exakt resultat som möjligt. Fyll behållarna med kalibreringsvätskorna. Mätaren skall vara fri från alger och saltavlagringar, sprickor eller något som stör en tydlig avläsning. Om batteriet har en minskad styrka kan det också påverka resultatet av dina avläsningar. När du mätaren har inspekteras behöver också mätarens temperatur ställas in. Vissa mätare sköter detta per automatik medan andra kan behöva en manuell hantering. Vätskorna bör hålla en rumstemperatur för att fungera optimalt. Tvätta alltid utrustningen med destillerat vatten mellan mätningarna för att minimera kontaminering. Specifikationer

  • Fungerar med alla digitala pH-mätare

  • Ger ett exakt resultat

  • Snabbt och effektivt

  • Lätt att använda

  • pH-värde: 7,01

  • Storlek: 0,5 liter

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Kalibrering PH 7,01 0,5 L
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris