Saccharomyces Cerevisiae. Idealisk för fylliga torra och söta vita viner med fyllig smak. BV7 kommer både att bevara och förbättra druvsorten och "terroir", främjar utmärkt smakkomplexitet, ger god struktur och balans men särskilt full aromatisk smak. För att uppskatta effekten av BV7 kan den blandas med hälften CL23 och resten med BV7 - du kommer att bli förvånad över effekten av jäststammen på fruktkoncentrationen. BV7 producerar ett brett utbud av gynnsamma kongener på låg nivå såsom högre alkoholer och estrar och hög glycerol som främjar dess kropp och struktur. Undvik att jäsa över 13%. BV7 är inte särskilt etanoltolerant. Acceptabelt temperaturområde är 15 till 30 C (59-86 F) men jäs under 22 C (72 F) för maximal smakutveckling.
- Vinjäst Mangrove Jacks BV734 kr
- Klarningsmedel A + B15 kr
- Jästnärsalt12 kr