• Mjölksyra 80 procent 125 g

Mjölksyra 80 procent 125 g

21 kr

Status: I lager

Vikt: 150 g

Köps Ofta Tillsammans

Mjölksyra 80 procent 125 g
Mjölksyra 80 procent 125 g
21 kr

Detaljer

För pH-justering.

Mjölksyra raffinerades första gången av den svenske kemisten Carl Wilhelm Scheele 1780 ur sur mjölk. År 1808 upptäckte Jöns Jacob Berzelius att mjölksyra även producerades i muskler under ansträngning. Dess struktur fastställdes av den tyske kemisten Johannes Wislicenus 1873. Den mjölksyra som finns i många av de mjölkprodukter som säljs idag har inte bildats genom naturlig surning utan är tillsatt vid tillverkningen. Sådan mjölksyra tillverkas inte av mjölk utan av melass eller stärkelse från majs eller potatis. Därför kan även vegetariska produkter innehålla mjölksyra.

  1. Perfekt fick ner ph till 5.5 när jag mäskade recenserad av Simon on 2015-01-23
    Pris
    Kvalitet

    Perfekt till ölbryggningen då jag vill ha runt 5.5ph när jag mäskar