Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Mjölksyra 80 procent 125 g
Slut i lager Vikt: 150 g
SKU
ÖT620
Snabb överblick
För pH-justering.
För pH-justering.
Mjölksyra raffinerades första gången av den svenske kemisten Carl Wilhelm Scheele 1780 ur sur mjölk. År 1808 upptäckte Jöns Jacob Berzelius att mjölksyra även producerades i muskler under ansträngning. Dess struktur fastställdes av den tyske kemisten Johannes Wislicenus 1873. Den mjölksyra som finns i många av de mjölkprodukter som säljs idag har inte bildats genom naturlig surning utan är tillsatt vid tillverkningen. Sådan mjölksyra tillverkas inte av mjölk utan av melass eller stärkelse från majs eller potatis. Därför kan även vegetariska produkter innehålla mjölksyra.
Write Your Own Review