Öljäst

Flytande och frystorkad Öljäst

Här hittar du både flytande och frystorkad Öljäst. Kända märken såsom Danstar, Brewers Choice, Safale, Saflager och Brewferm. Ett riktigt öl består av humle, malt, jäst och vatten - ingenting mer. Hemligheten med att brygga ett gott öl är naturligtvis i vilka proportioner man blandar dessa fyra ingredienser men råvarorna är självklart lika viktiga. På samma sätt som du påverkar smaken med humle och malt har det även betydelse vilken öljäst du använder. Här på PGW har vi öljäst som passar för alla sorters öl - från fruktig belgisk klosteröl till stenhård amerikansk IPA och engelsk lager.

Vad är öljäst?

Jäst är en encellig svamp organism. Öljäst är faktiskt ett fantastisk livsmedel som innehåller aminsyror för proteinbildning, 40% protein, 14 mineraler som selen, kalcium och järn. 20 vitaminer, framförallt B-vitaminer och nukleinsyra som är viktig för regeneringen av celler. Till skillnad från öl så innehåller inte öljäst alkohol. Det är därför ett riktigt superbra livsmedel för människor i alla åldrar. Öljäst bör konsumeras av kvinnor som ammar eller är gravida, barn i utvecklingsstadiet, personer som följer en diet för att tappa vikt då öljäst i en till exempel smoothie stillar hunger. Öljäst som kommer fram under mognadsprocessen av öl har en ganska bitter smak men den kan göras ren och man kan köpa den i naturlig smak eller i smak av öpple eller ost. Öljästen med bäst kvalite är den färska som du får fram när du jäser din öl.

Jäsning av öl

För att du ska lyckas med jäsningen av din öl så behövs rätt temperatur, rätt luftning och rätt mängd jäst. Jästen förbrukar sockerarter och ger ifrån sig etanol(alkohol) och koldioxid. Tänk på att jästsvamparna inte har någon nytta av alkohol så att du inte försöker göra din öl för stark. Vid 7,5 till 8,8% alkohol börjar jästens förmåga till jäsning att skadas allvarligt. Vid 14% alkohol dödas jästen.

Färdiga jäskit

Vi säljer kompletta jäskit i olika storlekar och även för vin med bag-in-box. Hos oss på pgw hittar du även separata jäshinkar och alla tillbehör.

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 69

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. White Labs Belgian Strong Ale WLP545
  • REA
  White Labs Belgian Strong Ale WLP545
  Specialpris 47 kr Ordinarie pris 99 kr
 2. White Labs London Ale WLP013
  White Labs London Ale WLP013
  99 kr
 3. White Labs Burton Ale WLP023
  White Labs Burton Ale WLP023
  99 kr
 4. White Labs Champagne WLP715
  White Labs Champagne WLP715
  Rating:
  100%
  99 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 69

Sida
per sida
Sätt fallande sortering