Ostkultur Gouda För 50 L Mjölk

I lager Vikt: 200 g
SKU
K690
Snabb överblick

Älskar du ost? Drömmer du om en bricka med egentillverkade delikatesser av ost? Vi har fantastiska nyheter för dig!

Bakteriekulturen för Goudaost är en perfekt blandning av mjölksyrabakterier som gör det möjligt att tillverka läckra hemgjorda ostar av Goudatyp hemma!
Dessa meso-termofila bakterier för halvhårda och hårda ostar kommer att vara idealiska för olika osttyper, inklusive Gouda, som är en av de mest populära osttyperna i vårt land och utgör en utmärkt grund för en hälsosam kost, även glutenfri.

Observera!
Förvaras i kylskåp - bäst före-datumet tar hänsyn till möjligheten att transportera produkten vid en temperatur på högst 30°C i upp till 7 dagar.

83 kr

Garanterad och trygg e-handel

En perfekt blandning av mjölksyrabakterier som gör det möjligt att tillverka läckra hemgjorda ostar av Goudatyp hemma!

För 50 liter mjölk - en enda förpackning är tillräcklig för att göra ost av 50 liter mjölk!

Mognar på 4 veckor - Gouda är en mognande ost som kräver tålamod. Tro oss - det är värt väntan!

Dessa meso-termofila bakterier för halvhårda och hårda ostar kommer att vara idealiska för olika osttyper, inklusive Gouda, som är en av de mest populära osttyperna i vårt land och utgör en utmärkt grund för en hälsosam kost, även glutenfri.
Tack vare användningen av frystorkning - en speciell metod för torkning som är en av de mest perfekta metoderna för konservering av livsmedel behåller dessa kulturer sin fulla potential under lång tid. En enda förpackning räcker till 50 liter mjölk!
För att göra din egen ost kan du använda mjölk "direkt från ko" eller paketerad mjölk, förutsatt att den är färsk.

Observera!
Förvaras i kylskåp - bäst före-datumet tar hänsyn till möjligheten att transportera produkten vid en temperatur på högst 30°C i upp till 7 dagar.

Hur man använder:

I fallet med färsk mjölk direkt "från en ko" rekommenderas det att mjölken pastöriseras vid en temperatur på cirka 65⁰C i 30 minuter.

Häll 6 liter mjölk i en kastrull och värm upp den till 33°C.
Mät upp cirka 0,5 g bakterier och lös upp dom i lite ljummet vatten i ett glas eller en skål.
Tillsätt allt i mjölken och blanda ordentligt.
Låt det vara täckt i ungefär en timme.
Efter den tiden - om du använde pastöriserad butiksmjölk vid låg temperatur - tillsätt cirka 1 gram kalciumklorid och värm sedan upp mjölken till 38°C och tillsätt cirka 0,6 g torkad löpe, upplöst i ett snapsglas med ljummet vatten. Blanda allt ordentligt och stäng av värmen.
Efter cirka 50 minuter skär ostmassan i kuber på 1-2 cm och rör om försiktigt.
Låt det stå i 10-15 minuter för att vasslan ska separera sig.
Efter den tiden häll 20-30% av vasslen i en separat behållare och ersätt den med vatten vid en temperatur på cirka 30-35°C.
Värm sedan upp ostmassan till 40-45°C under 20-30 minuter, samtidigt som du rör hela tiden, tills massan är tillräckligt elastisk för att hålla ihop när man trycker på den med händerna.
Låt vasslen rinna av tills den når nivån på ostmassan och flytta sedan ostmassan till en osttillverkningsduk och placera den i en ostpress.
Låt osten stå i cirka 12 timmar i rumstemperatur, vänd den ibland och applicera tryck på den i pressen då och då.
Ta sedan bort osten och lägg den i en saltlake (0,5 L vatten + 0,5 L vassle + 180 g salt) och låt den stå i 8 timmar. Ta sedan ut osten från saltlaken, lägg den på en osttillverkningsmatta och låt den torka i ett dygn i rumstemperatur, vänd den några gånger per timme.
Förvara osten i kylskåp.
När osten har bildat en skorpa, skydda den med ett osttillverkningsskal eller vax.
Låt osten mogna i minst 4 veckor vid en temperatur på 8-12°C.

Ingredienser: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktos.

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ostkultur Gouda För 50 L Mjölk
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris