Patroner till gräddsifoner

Patroner till gräddsfioner

För den som använder mycket vispad grädde i matlagning och bakning är det lätt att känna igen sig i frustrationen som uppstår då man efter idogt vispande, med värkande armar som följd, inte lyckas applicera grädden på det sätt som man hade tänkt sig. Att vispa grädde till exempelvis ett större antal tårtor tar lång tid och den färdiga grädden är dessutom svår att att arbeta med om man ska använda den till att dekorera tårtorna. 

Som tur är finns det ett hjälpmedel som kan få vem som helst att framstå som en professionell konditor. Med en gräddsifon spar man inte bara tiden det tar att vispa upp all grädde, man klarar plötsligt enkelt av att göra komplicerade dekorationer. 

Vad är en gräddsifon

En gräddsifon kan kanske bäst liknas vid en sodastreamer men för grädde. Gräddsifonen används av kockar och konditorer över hela världen för att snabbt och enkelt framställa en luftig grädde som håller formen länge. 

Hur fungerar en gräddsifon

En gräddsifon är en behållare som fylls med grädde. Därefter skruvar man ned en lustgaspatron i behållaren. Grädden trycks sedan ut med hjälp av lustgasen och blir på en gång också vispad. Munstycket på gräddsifonen formar sedan grädden innan den appliceras på bakverket. Vill man ha en annan form på grädden är det enkelt att byta ut munstycket på gräddsifonen. 

Vad kan en gräddsifon användas till

En gräddsifon används huvudsakligen till att applicera grädde på olika bakverk men kockar världen över använder även sina gräddsifoner till andra saker. Den kan tillexempel användas till att göra mousse eller originella soppor. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för gräddsifonens användningsmöjligheter och genom att experimentera kan man skapa helt unika matkreationer. 

Vad man ska tänka på när det kommer till patroner för gräddsifoner

Förutom att man måste vara säker på att de patroner man köpt verkligen passar till den gräddsifonen man har ståendes finns det ett par saker att tänka på. Man bör till exempel vara införstådd med att en patron inte räcker hur länge som helst. Därför är det bra att införskaffa ett lager av patroner innan man sätter igång att baka större bakverk. Det kan även bara bra att veta att man inte kan lagra patroner under någon längre tid. Gasen blir efter en tid sämre så man bör planera inköpen av gräddsifoner i tid till bakandet så att man inte står tomhänt när det gäller.