Råvarukit - PGW:s HOP SERIES Moutere IPA

Slut i lager Vikt: 1 kg
SKU
Ö139
Snabb överblick
Råvarukit - PGW:s HOP SERIES Moutere IPA
230 kr

Garanterad och trygg e-handel

Detta Råvarukit - PGW:s HOP SERIES Moutere IPA är utmärkt för alla som vill tillverka sitt eget goda IPA-öl hemma. Innehållet i det här kittet ger cirka fyra liter färdigt IPA-öl. Det färdiga resultatet blir en ljus, tropisk och besk IPA som är baserad på humle från Nya Zeeland. Ölet har framträdande smaker tropiska frukter, mogen citrus och tallharts.

Den färdiga produkten har en alkoholhalt som ligger någonstans mellan 4,8-5,1 procent, precis som ett gott IPA ska ha. Något som verkligen kan rekommenderas när man tillverkat sitt eget IPA är att bjuda in nära och kära när det är dags att provsmaka ölet. De kommer säkerligen att bli imponerade av att du har bryggt ditt eget IPA-öl!

Ett överjäst öl med hög alkoholhalt

Den färdiga drycken som du brygger med detta Råvarukit - PGW:s HOP SERIES Moutere IPA är ett delikat IPA-öl. Lite bakgrund om IPA: förkortningen IPA står för India Pale Ale. Det är ett överjäst öl som har en ganska hög alkoholhalt och en framträdande beska. Ett IPA är i de allra flesta fall ljust till färgen.

Ölets historia sträcker sig tillbaka till 1700-talet då det skapades för att transporteras via båt mellan England och Indien. IPA-ölet fick då en högre alkoholhalt och en större mängd humle för att få till en konserverande effekt krävdes för att ölet skulle klara av den långa båtfärden som tog omkring ett halvår. IPA blev snabbt en populär dryck som även kom ut på den vanliga marknaden och det var en dryck som det engelska folket tog till sig snabbt.

Ger ett delikat IPA-öl

Bra att veta om Råvarukit - PGW:s HOP SERIES Moutere IPA:

  • Ger en god IPA med framstående toner av tropiska frukter
  • Ger cirka fyra liter färdigt öl
  • Alkoholhalten ligger i spannet 4,8-5,1 procent
0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Råvarukit - PGW:s HOP SERIES Moutere IPA
Ditt betyg