Humle Saaz Pellets

Rating:
100 % of 100
I lager Vikt: 110 g
SKU
ÖT546
Snabb överblick
Saaz är en av de nobla humlesorterna och är den ursprungliga pilsnerhumlen. För en klassisk pilsner är Saaz ett måste och sätter ribban för övriga aromhumlesorter. Saaz odlas i Tjeckien, Zatecregionen och ger en liten till måttlig skörd. Den är relativt svårodlad och är känd för att vara världens dyraste och mest exklusiva humlesort. Saaz odlas också i USA men den varianten saknar lite av den fina tjeckiska aromen. Förutom sin givna roll i en tjeckisk pilsner passar den även bra i alla europeiska lageröl, både till beska, arom och smak.

Arom/Smak: Mycket mild och trevlig, parfymatisk, jordig och ev. en lite kryddig doft. Smaken kan dra lite år gräs eller hö.

Alfasyran ligger mellan 3-6 %.

Kan ersättas med Tettnanger.
65 kr

Garanterad och trygg e-handel

Saaz är den ursprungliga pilsnerhumlen och är en av de nobla humlesorterna. För en klassisk pilsner är Saaz ett måste och sätter ribban för andra aromhumlesorter. Saaz odlas i Zatecregionen i Tjeckien, och ger en mindre till måttlig skörd. Saaz är relativt svårodlad och är därmed välkänd för att vara världens mest exklusiva och dyra humlesort. Den odlas även i USA men den varianten saknar lite av den goda tjeckiska aromen. Förutom sin givna roll i en tjeckisk pilsner passar den även bra i alla europeiska lageröl, till arom, smak och beska.


Arom/Smak: Väldigt mild och trevlig, jordig, parfymatisk,  och eventuellt med en lite kryddig doft. Inslag av gräs eller hö i smaken


Alfasyran ligger mellan 3-6 %.

Ersättningsbar med Tettnanger.

5
Rating:
100% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Humle Saaz Pellets
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris