• Vinjäst Edelmans Sherry

Vinjäst Edelmans Sherry

29 kr

Status: I lager

Vikt: 50 g

Köps Ofta Tillsammans

Vinjäst Edelmans Sherry
Vinjäst Edelmans Sherry
29 kr

Detaljer

Vinjäst Edelmans Sherry. En klassiker bland vinjästerna. Vilket säkert också kommer bli en klassiker bland dina vingäster som är på besök.

Sherry är från början ett spanskt starkvin som är väldigt torrt. Men på senare tid, efter efterfrågan av britterna så blandas den ut så att smaken ska bli sötare.

Räcker till hela 25 liter!

 1. BRA! recenserad av P-A on 2019-10-28
  Pris
  Kvalitet

  Preliminärt omdöme. Jästen tycks fungera som den skall. Kom igång snabbt och tycks effektivt jäsa ut det som skall jäsas ut (ej klart ännu). Gör NyponSherry så det kommer att ta ett tag innan definitivt svar...

 2. Alltid lyckad äppelsherry recenserad av Johan on 2018-08-21
  Pris
  Kvalitet

  Jag har ett äppelträd (Maglemer) som då och då ger fantastiskt mycket äpplen. Friska och jättegoda, men små. Vid goda äppelår brukar jag göra äppelsherry med denna jäst och har fått till ett recept (väldigt snarlikt det som finns i Edelmans vinmakarbok) som ger ett mycket användbart efterrättsvin av sherrytyp. Det mesta hälls i såser, men en och annan flaska dricks upp. Jag har mätt upp alkoholhalten i den omgång jag gjorde 2013 och den blev 10,95% enligt Eurofins laboratorium. Lite klent för en sherry, men smakar det gott så kan man ju bortse från procenten.
  Jäsningen kom i år igång fort och kraftfullt, så nu står en dunk och bubblar i köket tillsammans med årets mindre säkra kort.
  Snabb och bra leverans från Vinshoppen.

 3. Strålande! recenserad av Håkan on 2017-11-02
  Pris
  Kvalitet

  Jag gör rågsherry eller apelsinsherry på den här jästen med strålande resultat. Kan inte tänka mig att göra sherry på någon annan jäst!

 4. Kass kvalitet recenserad av Annki on 2015-10-10
  Pris
  Kvalitet

  Kort datum funkade inte att jäsa min sherry på utan fick köpa ett annat märke istället så den

 5. Klockren rödvinsjäst av typen Sherry recenserad av Filip on 2015-07-09
  Pris
  Kvalitet

  Provade för skojs skull att göra en sats sherry på plommon förra hösten(2014).
  Till min förvåning så blev detta ett klcokrent starkvin (c:a 18% vol) som bara blir bättre och bättre. Ingen bitter eftersmak som vissa andra jästkulturer tenderar att ge.
  Rekommenderas starkt om Du är i färd med att göra ett sött dessert/sällskapsvin. Bör drickas ungt,eftersom ju mer vinet lagras destå torrare blir det. Jäser även ut relativt snabbt,till skillnad från konkurrerande vinjäster(bla Lalvin).

 6. Superbra recenserad av Björn on 2014-10-30
  Kvalitet
  Pris

  Använt denna till nyponsherry två ggr med riktigt fint resultat!