Vintners Choice Wyeast 4184 Mead, Sweet är speciellt lämplig för produktion av söt mjöd med 2-3% restsocker och en rik, fruktig smak. Även lämplig för sötare fruktviner som persika, körsbär, hallon, etc. Använd då extra jästnärsalt. Rekommenderad jäsningstemperatur: 18-25 ° C. Restsocker: 2-3%.
Om WYEAST FLYTANDE vinjäst " Vintners Choice"
Det har länge varit känt bland hembryggare att flytande jäst har en mycket mer uttalad smakprofil än torkad. Wyeasts flytande bryggerijäst har blivit känd över hela världen och är ofta en ingrediens i prisvinnande öl. Med "Vintners choice" kan vintillverkare nu använda flytande vinjäst av lika hög kvalitet. Denna unika förpackning gör det enkelt (starta jästen = pressa sönder innerförpackningen och låt svälla) att få en steril jästkultur inom 12 - 24 timmar. Varje paket räcker till en jäsning på upp till 20 – 25 liter. Om man behöver jäst till en större mängd så gör man först en förkultur. Jästens datumstämpel avser tillverkningsdatum. Jästen är hållbar i kylskåp minst 12 månader efter detta. Utförliga instruktioner på engelska medföljer.