Bazooka Oval

I lager Vikt: 110 g
SKU
T065
Snabb överblick
Bazooka oval som också kallas för LauterHelix är användbar oavsett som du är en erfaren ölbryggare eller entusiastisk nybörjare. Den hjälper dig att sila vört vid mäskning och snabbar upp bryggprocessen. Produkten är uppbyggd av en koppling och en spiral i rostfritt stål som är själva silen. Den är tillräckligt tät för att sila bort de stora partiklarna men släpper igenom vörten. Kopplingen sätts ihop med en tappkran på andra sidan kärlet.
508 kr

Garanterad och trygg e-handel

Bazooka Oval, rostfritt stål

Bazooka Oval, kallas också för LauterHelix och är din vän i bryggprocessen oavsett om du är nybörjare eller erfaren när du ska brygga hemma. Den hjälper dig med avsilning av vört vid mäskning och snabbar upp processen jämfört med användning av till exempel saftsil. 

Bazooka Oval fungerar som ett filter mot utfällningar som bildas under nedkylningen av vörten. När man kokar vörten så koagulerar vätskans proteiner och det är dessa som blir större partiklar som man sedan filtrerar bort under nedkylningen. När utfällningarna faller till botten så kan man använda lauterhelixen för att få ut ytterligare lite mer vört som man annars hade fått slänga. Det Bazooka Oval gör är alltså att skapa en separation av vätska och stora partiklar och målet är att sila bort så mycket partiklar som möjligt. Kokningsprocessen är nödvändig för att ölet inte senare ska surna. 

Produkten består av en spiral i rostfritt stål som är tillräckligt tät för att filtrera bort större partiklar men som släpper igenom vörten. Spiralen är fäst i en koppling som sätts ihop med tappkran på andra sidan kärlet.

Fördelen med denna produkt jämfört med den raka bazookan är att upptagningsområdet är betydligt större än hos den raka vilket gör att eventuell igensättning elimineras. Om man jämför produkten med falskbotten så är fördelen att man kan använda hela kärlets volym, vilket inte är möjligt när falskbotten används. 


Specifikationer:

  • Lätt att rengöras, exempelvis i diskmaskin
  • Kopplas på direkt på tappkran
  • Fördel med oval form
  • Gängdimension 3/4’’
0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Bazooka Oval
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris