• Bazooka Oval

Bazooka Oval

Bli först med att recensera denna produkt

439 kr

Status: I lager

Vikt: 110 g

Köps Ofta Tillsammans

Bazooka Oval
Bazooka Oval
439 kr

Detaljer

Bazooka Oval, rostfritt stål

Bazooka Oval, kallas också för LauterHelix och är din vän i bryggprocessen oavsett om du är nybörjare eller erfaren när du ska brygga hemma. Den hjälper dig med avsilning av vört vid mäskning och snabbar upp processen jämfört med användning av till exempel saftsil. 

Bazooka Oval fungerar som ett filter mot utfällningar som bildas under nedkylningen av vörten. När man kokar vörten så koagulerar vätskans proteiner och det är dessa som blir större partiklar som man sedan filtrerar bort under nedkylningen. När utfällningarna faller till botten så kan man använda lauterhelixen för att få ut ytterligare lite mer vört som man annars hade fått slänga. Det Bazooka Oval gör är alltså att skapa en separation av vätska och stora partiklar och målet är att sila bort så mycket partiklar som möjligt. Kokningsprocessen är nödvändig för att ölet inte senare ska surna. 

Produkten består av en spiral i rostfritt stål som är tillräckligt tät för att filtrera bort större partiklar men som släpper igenom vörten. Spiralen är fäst i en koppling som sätts ihop med tappkran på andra sidan kärlet.

Fördelen med denna produkt jämfört med den raka bazookan är att upptagningsområdet är betydligt större än hos den raka vilket gör att eventuell igensättning elimineras. Om man jämför produkten med falskbotten så är fördelen att man kan använda hela kärlets volym, vilket inte är möjligt när falskbotten används. 


Specifikationer:

  • Lätt att rengöras, exempelvis i diskmaskin
  • Kopplas på direkt på tappkran
  • Fördel med oval form
  • Gängdimension 3/4’’