Coopers Preacher's Hefe Wheat Ölsats

Rating:
65 % of 100
I lager Vikt: 2 kg
SKU
Ö308
Snabb överblick

Coopers Preacher's Hefe Wheat Ölsats är en ölsats som ger 23 liter äkta Preacher's Hefe Wheat! Det färdiga ölet är ett klassiskt och gott veteöl av belgisk modell.

195 kr

Garanterad och trygg e-handel

Denna Coopers Preacher’s Hefe Wheat Ölsats ger omkring 23 liter gott veteöl av belgisk karaktär. Ölet har en ljust gyllene färg och utseendet präglas av den karaktäristiska dimmigheten som ett bra veteöl ska ha. 

Det färdiga ölet har aromer av banan och kryddnejlika. Skummet är vitt, mjukt och krämigt och eftersmaken är härligt uppfriskande syrlig.

Namnet Preachers Hefe Wheat kommer sig av att Coopers grundare, självaste Thomas Cooper, ägnade sig åt att predika på fritiden vid sidan av sitt dagliga värv som bryggmästare i mitten av 1800-talet. Detta uppskattades faktiskt av Metodistkyrkan som ansåg att ölbryggning var en god och nyttig syssla som försåg arbetare med en hälsosam och bra maltdryck.

Enkelt att få ökad smak och fyllighet

Innehållet i denna Coopers Preacher’s Hefe Wheat Ölsats väger 1,7 kg och ger cirka 23 liter färdigt öl med 3 vol-% efter tre veckor om du inte tillsätter något utöver innehållet i ölsatsen.

Du kan också enkelt få ökad smak och fyllighet och även ökad alkoholhalt till ditt öl med denna Coopers Preacher’s Hefe Wheat Ölsats. Tillsätt bara extra maltextrakt och jästillsats som till exempel bryggsocker. Den färdiga volymen öl blir densamma – omkring 23 liter – men ölets fyllighet, smak och alkoholhalt kommer då att öka markant.

Bra att veta om Coopers Preacher's Hefe Wheat Ölsats

Coopers Preacher's Hefe Wheat Ölsats kommer ursprungligen från Australien. Ölsatsen består av ett Maltextrakt av kornmalt, vetemalt, humle och frystorkad öljäst.

  • Ger omkring 23 liter färdigt öl
  • Går att göra starkare genom att tillsätta maltextrakt och bryggsocker
  • Färdigt efter tre veckor
  • Ölsatsen väger 1,7 kg
3.25
Rating:
65% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Coopers Preacher's Hefe Wheat Ölsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris