Coopers Stout Ölsats

Rating:
83 % of 100
Slut i lager Vikt: 2 kg
SKU
Ö304
Snabb överblick

Coopers Stout Ölsats är en ölsats som ger 23 liter äkta Stout!

Det färdiga ölet har en härligt djup, mörkbrun färg. Skumkronan är krämig och stabil och ölet bär smak av mörk malt vilket ger en stor fyllighet. Även toner av kaffe och choklad kan anas.

 

161 kr

Garanterad och trygg e-handel

Coopers Stout Ölsats är en väldigt populär ölsats som ger cirka 23 liter färdigt öl, med 3 vol-% om du inte tillsätter något annat till denna sats, på tre veckor. Ölet kan drickas efter tre veckor men går att lagra under längre perioder för att få en fylligare smak. Det går faktiskt att lagra detta öl i upp till ett par års tid!

Coopers Stout Ölsats ger ett färdigt öl som är som ett riktigt bra Stout ska vara. Det är fylligt och har en djup mörk färg. I smaken kan vi skönja toner av korn, choklad och kaffe. Ölet präglas också av mörkt malt. Detta i kombination med beskan från humlen samt tanninerna från malten gör att ölet får ett torrt avslut.

Går att göra starkare än lättöl

Med denna Coopers Stout Ölsats kan man utan problem göra ölet starkare än ett lättöl. För att göra detta behöver du bara tillsätta bryggsocker och spraymalt, alternativt maltextrakt, under bryggprocessen. Den totala bryggvolymen är densamma – det vill säga ca 23 liter – men det färdiga ölets smak, styrka och fyllighet blir definitivt större. 

Något som är bra att komma ihåg när du brygger Coopers Stout Ölsats är att aldrig tillsätta vanligt socker till ölsatsen. Använd då istället bryggsocker som ger en mycket bättre bismak i jämförelse med vanligt socker.

Oavsett om du tillsätter extra bryggsocker och maltextrakt eller ej så ger denna Coopers Stout Ölsats ett otroligt gott stout-öl som är enkelt att brygga på egen hand!

Bra att veta om Coopers Stout Ölsats

Coopers Stout Ölsats kommer ursprungligen från Australien. Ölsatsen består av ett maltextrakt av kornmalt, humle och frystorkad öljäst.

  • Ger cirka 23 liter färdigt Stout-öl
  • Ölet kan lagras i flera år
  • Har smak av korn, kaffe och choklad
  • Ölsatsen väger 1,7 kg
4.15
Rating:
83% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Coopers Stout Ölsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris