Ekens 7-dagars Chardonnay

Rating:
93 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V806
Snabb överblick

Ekens 7-dagars Chardonnay Vinsats ger hela 30 flaskor av detta fantastiskt goda vin som snabbt blir klart, recensionerna från kunderna är entydigt lovordande och högsta betyg. Bästa vinet till bästa priset

314 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Chardonnay vinet är ledande inom vita viner, dess smak variationer ihop med en lättodlad druva har gjort den populär världen över, vilket Ekens har tagit fasta på och med stor omsorg produceras denna vinsats från Chardonnay druvor av högsta kvalité.

Ekens 7-dagars Chardonnay när tid och pengar inte räcker till middagen som man lovade bjuda på, då är det skönt att kunna luta sig mot ett riktigt bra snabb vin till vettigt pris. Vinet är en storsäljare och topp rankat av kunderna.

 

Mat och vin, vad passar Ekens 7-dagars Chardonnay till?

Ekens 7-dagars Chardonnay med aromer som citron, gröna äpplen och och gröna örter ger den ett friskt och härligt intryck, medan ett lagrat Chardonnay får toner av nötter så har det fatlagrade vinet en mjukhet och mer komplex smak med toner som vanilj och rostat bröd.

Som ungt passar Ekens 7-dagars Chardonnay till italiensk pasta al limone, skaldjur och vit fisk, medan ett fatlagrat Chardonnay är perfekt till entrecote med bearnaise sås och bakad potatis eller grillade feta fiskar såsom lax.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens 7-dagars Chardonnay ger vinmakaren möjlighet att snabbt tillverka ett vin som är riktigt gott som ungt, men som med alla viner blir det alltid ett lyft om vinet får vila lite så det hinner sätta sig i smaken. Ett tips är att tillsätta 3-5 gram franskt ekspån eller amerikanskt ekspån i var flaska som ska lagras, smaken av fatkaraktär kommer sakta växa fram.

Önskas ett i smaken kraftigare vin kan mängden vatten minskas med några liter, smaka gärna av för att hitta önskad styrka. Tänk på att lagring av vin bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jästnäring
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

4.65
Rating:
93% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens 7-dagars Chardonnay
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris