Ekens 7-dagars Rosé

Rating:
93 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V805
Snabb överblick

Ekens 7-dagars Rose Vinsats är mycket högt skattat av kunderna som gott och prisvärt vin, vinsatsen ger dig hela 30 flaskor underbart rosévin som blir klart på bara någon vecka. Bästa köp till absolut bästa pris!

314 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

I det tidiga Grekland hade druvorna så lite färg i skalen att vinerna blev rosa och med det startade rosévinet, idag är Grenache den klassiska druvan att göra rosévin på. Det är inte längre nödvändigt att ha ljusa druvor, för numera skapas vinet när röda druvors saft är i kontakt med de färgrika skalen en kortare tid än vad som krävs för att göra ett rött vin.

Ekens 7-dagars Rose Vinsats görs på druvor av mycket god kvalité för att hålla de höga krav Ekens sätter på sina produkter, rosévinet lever upp till detta signum mycket väl.

 

Mat och vin, vad passar Ekens 7-dagars Rose Vinsats till?

Ekens 7-dagars Rose Vinsats har en underbar rosa färg och toner av fräscha frukter, blommigt med en härlig friskhet medan dess smak är torr och lätt krispig.

Det går bra att byta ut vitt vin mot torrt rosévin i matlagning vilket indikerar att vinet passar utmärkt till fiskrätter, skaldjur såsom hummer på nyårsafton där ger rosévin ett trevligt inslag.

Vad är ett bröllop utan fest? Här passar det romantiska rosévinet briljant liksom till möhippan är detta rosa kristallklara vin en succé!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens 7-dagars Rose Vinsats är en färskvara och efter att vinet är klart bör det drickas inom kort tid, lagring ska inte överstiga ett år. Vill vinmakaren lagra vinet några månader kan 3-5 gram amerikanskt ekspån sättas till i var flaska, detta görs sällan på roséviner men existerar i mycket sällsynta exklusiva flaskor. En kortare lagring utan ekfat är det vanligaste sättet att producera rosévin på.

Det går utmärkt att få en mer koncentrerad smak genom att minska mängden vatten med några liter, smaka gärna av för att hitta rätt styrka.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.65
Rating:
93% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens 7-dagars Rosé
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris