Ekens Aprikos Vinsats

Rating:
83 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V766
Snabb överblick

Ekens Aprikos Vinsats ger hela 30 flaskor av detta otroligt goda vin vars smaker för tankarna till sol och sommar, den vackra bärnstensfärgade drycken görs lätt hemma och blir klar på några veckor. Ett mycket prisvärt bjudvin av finaste klass!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Aprikosvin har länge varit få förunnat att dricka då denna ljuvliga dryck anses svårtillverkad, tack vare Ekens kan alla göra vinet hemma utan att behöva tänka på alla de svåra moment som annars tynger.

I Ekens Aprikosvin Vinsats har alla de svåra processerna som krävs för att aprikosvinet ska bli riktigt bra, redan gjorts. Kvalitén är alltid den högsta på råvarorna, vilket är extra viktigt för att få ett bra aprikosvin.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Aprikos Vinsats till?

Ekens Aprikosvin Vinsats ger en vackert bärnstensfärgad dryck som för tankarna till en solig dag och ett glas vin i syrenbersån, en klassisk svensk sommar med ljuvliga dofter och smaker.

Att servera Ekens Aprikosvin till efterrätter som den österrikiska Sachertårtan är en matchning "made in heaven", likaväl passar vinet till en enkel mjuk mandel och aprikoskaka. Orientalisk matlagning har ofta ett myller av smaker där frukter som aprikos ingår vilket gör Ekens Aprikosvin till en given dryck på det orientaliska matbordet, eller varför inte prova vinet till en aprikos och plommonspäckad fläskkarré med sötsyrlig sås till. Ekens Aprikosvin utgör en fantastisk bas för fruktbålen, men en varning är på plats, för att gästerna kanske dricker för mycket!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Aprikosvin Vinsats görs på några veckor och är redo för förtäring redan efter en kort vila, givetvis blir vinet bättre om det får lagras lite extra i ett mörkt och svalt utrymme. Aprikosvin har redan en otroligt vacker bärnstensfärg och förträfflig smak, vill vinmakaren få ännu mer färg och smak kan en knivsudd saffran tillsättas i var butelj. Aprikos och saffran är smaker som lyfter varandra.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad fruktjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

 

 

 

4.15
Rating:
83% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Aprikos Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris