Ekens Bourgogne Vinsats

Rating:
84 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V734
Bevaka Produkt
Snabb överblick

Ekens Bourgogne Vinsats ger ett förträffligt vin som blir klart på bara några veckor, hela 30 flaskor får du ut av vinsatsen. Ett riktigt gott kvalitéts vin från Ekens för en billig peng!

462 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Franska Bourgogne har länge varit känt för sina fina viner, redan år 312 e.Kr. har skrifter om vinodlig hittats i distriktet. Detta distrikt har idag ett myller av små vingårdar som producerar viner av högsta kvalitét. Ekens Bourgogne Vinsats kommer från detta distrikt och är utvalt med stor omsorg för att hålla högsta kvalitét.

Det röda Bourgogne vinet görs av druvsorterna Gamay och Pinot Noir, den sistnämnda är en svårodlad druva vars smaker tillför vinet många av dom klassiska bourgogne aromerna.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Bourgogne Vinsats till?

Ekens Bourgogne Vinsats, denna djupt vinröda dryck med aromer från körsbär, hallon och ibland även örter, dess fylliga smak ger en utsökt kombination med en klassisk wallenbergare täckt av smörbrynta kantareller, kalvkött eller anka coq au vin. En annan rätt som ett mera lagrat Bourgogne passar till är krämig tryffelpasta, då lagrat vin kan ha toner av tryffel så matchar dom perfekt ihop.

Helt enkelt ett fantastiskt vin att bjuda på vare sig det är till en middag eller bjuda vännen på en extra lyxig kväll.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Bourgogne Vinsats har unika lagrings egenskaper som vinmakaren kan ta vara på genom att tillsätta franskt ekspån innan buteljering, vinet utvecklar toner av fatlagring såsom kaffe, choklad och lätt rökig smak. Ett amerikanskt ekspån för med sig toner av vanilj, kokos och rostat bröd och används sällan till tunga franska rödviner som Bourgogne.

 

Ekens Bourgogne Vinsats ger ett högt skattat vin som kan drickas efter bara några veckors lagring, men som alla Bourgogne viner blir vinet bättre efter var månads lagring. Vi kan varmt rekommendera att vinmakaren lägger undan ett par flaskor efter varje avslutad vin tillverkning.

Vin lagring bör alltid ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en riktigt bra basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå bästa resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

4.2
Rating:
84% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Bourgogne Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris