Ekens Cabernet 8,5 kg Vinsats

Rating:
95 % of 100
I lager Vikt: 9 kg
SKU
V860
Snabb överblick
Ekens Cabernet 8,5 kg Vinsats ger hela 30 flaskor välsmakande franskt Bordeaux vin med elegant touch som är högt rankat i recensionerna, vinet blir snabbt klart och behöver endast en kort tids vila. Ett mycket lyxigt vin till ett riktigt bra pris!
601 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

En gång i tiden dracks de fina franska Bordeaux vinerna vid pampiga middagar som bjöds av den rikare adeln, idag har alla tillgång till de fina Bordeaux vinerna som en gång i tiden flödade under slotts taken.

Med Ekens Cabernet 8,5 kg Vinsats gör du ditt eget stilfulla Bordeaux vin och njuter av att storslaget bjuda vännerna på extravaganta middagar, där ditt vin serveras. Ekens Cabernet är ett högkvalitativt vin som fyller de stränga krav Ekens har på sina produkter, ett säkert kort!

 

Mat och vin, vad passar Ekens Cabernet 8,5 kg Vinsats till?

Ekens Cabernet 8,5 kg Vinsats har en sträv, aromrik och elegant smak där svarta vinbär, gräs och syrliga sommar bär anas redan på det unga vinet. Ett lagrat Ekens Cabernet får mjukare toner och en rundhet, med åren får det lagrade vinet en bouquet som förfinar vinet. Vinet kan med fördel serveras till feta kötträtter, mustiga grytor och gratänger eller krämiga pasta rätter, ett lätt matchat vin som passar till tunga kraftfulla rätter.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Cabernet 8,5 kg Vinsats ger ett väldigt gott vin redan som ungt trots att vinet är väl lämpat för lagring, stoppa undan några flaskor var gång en vinsats är klar så fylls vin källaren snabbt med egna exklusiva viner. För att vinet ska utveckla fatkaraktär under lagringen behövs 3-5 gram franskt ekspån eller amerikanskt ekspån tillsättas var flaska, med detta får vinet en över tid växande smak av fatlagrade toner såsom choklad, tobak och kaffe ihop med den djupare smaken som utvecklas vid lagring.

Lagring av viner bör alltid ske i ett mörkt och svalt utrymme för att vinet ska behålla färg och smak kvalité. Ett i smaken kraftigare vin erhålls om vinmakaren minskar mängden vatten med några liter, smaka gärna av för att hitta önskad koncentration.

 

Vinsatsen innehåller

  • XX liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

4.75
Rating:
95% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Cabernet 8,5 kg Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris