Ekens Cabernet/Merlot Vinsats

Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V738
Snabb överblick
Ekens Cabernet/Merlot Vinsats ger hela 30 flaskor av detta exklusiva vin som håller världsklass, vinet är lätt att göra hemma och blir klart på några veckor. Ett mycket gott och prisvärt vin av högsta kvalité!
520 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Cabernet Savignon även kallad kungs druvan i Bordeaux är världens mest odlade blå druva och en utmärkt blandningsdruva, ofta med Merlot som partner skapar de lagrings tåliga viner av världsklass. Druvorna som tidigare endast återfanns i Frankrikehar numera intagit världen och ses i viner från alla kontinenter, speciellt Cabernet Savignon som är en lättodlad och tacksam druva.

Ekens Cabernet/Merlot Vinsats är av denna klassiska kombination som ger dessa viner av högsta klass.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Cabernet/Merlot Vinsats till?

Merlot druvan beskrivs oftast som bärig och mjuk med aromer som plommon, blåbär och hallon, medan Cabernet Sauvignon ger ett fruktigt vin fylld med aromer som svarta vinbär, björnbär och nyslaget gräs.

Tumregeln är att matcha kraftfulla viner till kraftfulla smaker och att vinets smaker kan speglas i matens. Ekens Cabernet/Merlot Vinsats ger ett vin som tar sig väl på middagsbordet en lördag kväll, när det bjuds på ryggbiff med hasselbackspotatis och champinjon cremé. Eller till enkla rätter som hamburgare med pommes, att hitta sin egen kombination blir inte dyrt med Ekens Cabernet/Merlot Vinsats har alla råd att dricka vin till var middag!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Både Cabernet och Merlot utvecklas under lång tids lagring så behåll gärna några flaskor en längre tid om det går, vinet har egenskaper från bägge druvorna som gör det till ett mycket tacksamt vin att lagra. Under lagring vill de flesta vinmakare att vinet utvecklar en fatkaraktär med toner av choklad, tobak och vanilj, detta kräver att ekspån tillsätts i var flaska och vi kan rekommendera franskt ekspån. Det fungerar bra att göra egna spännande blandningar med en mix av franskt och amerikanskt ekspån.

Ekens Cabernet/Merlot Vinsats har stor potential för vinmakaren att själv kunna skapa sitt eget exklusiva Bordeaux vin, genom att variera tillsatserna i vinet. Tänk på att lagring bör ske i ett mörkt och svalt utrymme. 

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innnehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Cabernet/Merlot Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris